5+1 rendetlenség típus, és amit elárul rólad

Irimiás Alíz
Írta: ,

Úgy tartják, hogy a személyiségünk jegyei minden létező dologban megmutatkoznak: ahogy eszünk, ahogy vezetünk, ahogy vásárolunk stb. Szakértők szerint viszont semmi nem mond el többet rólunk, mint a rendetlenség, amiben élünk. Találd meg a rád legjobban illő rendetlenség típust, és nézd meg, mit árul el rólad!

1. Kis halmok mindenhol

A lakásod különböző pontjain kis halmokat alakítasz ki: a konyhaasztalon a felbontatlan levelek, a számítógép mellett a felbontott, de el nem intézett levelek, amelyekkel még foglalkoznod kell, egy levetett ruhakupac, amelyet egy alkalommal, rövid ideig viseltél, tehát még nem kell kimosnod, de már a szekrénybe sem teszed vissza stb.

Mit árul el rólad? Halogató típus vagy: minden kupac egy tagadás – egy olyan téma vagy projekt, amelyről tudod, hogy meg kell csinálnod, de egyszerűen nem tudsz foglalkozni vele. Nem dughatod el ezeket a dolgokat, úgyhogy inkább kis halmokban tartod őket, így szem előtt vannak, és egyszer majd talán képes leszel dűlőre jutni a sorsuk felett.

2. Titkos rendetlenség

Első ránézésre tisztának és rendezettnek tűnik minden a lakásban. Többnyire tiszták a pultok, polcok, asztalok, és mintha minden tökéletes rendben állna, de ha kinyitsz egy fiókot vagy szekrényt, feltárul az igazság: halmokban, rendetlenül bedobált cipők, ruhák a szekrényekben, a fiókokban használhatatlan apróságok, amelyektől képtelen vagy megszabadulni, és mindenhol olyan tárgyak, amelyekről azt gondolod, hogy egyszer majd jó lesz, de fogalmad nincs, mihez kezdhetnél velük.

Mit árul el rólad? Az a személyiség vagy, akire szívesen felnéznek, és szívesen követnek az emberek – mindig jól öltözött, magabiztos, vezető alkat. A nyomás azonban, aminek meg kellene felelned, maga alá gyűr, és néha úgy érzed magad, mint egy csaló, aki messze nem úgy él, ahogy mások gondolnák. Ez persze nem jelent feltétlenül rosszat, csupán azt, hogy van egy megregulázatlan oldalad, amit a rendkívüli szabadságvágyat éltet.

3. Bejárat körüli rendetlenség

Belépsz a lakásba, és azonnal ledobsz mindent: táskát, cipőt, ruhákat. A lakás többi része viszonylag rendezett, de a bejárat körül rettentő anarchia uralkodik, és gyakran azon kapod magad, hogy másnap reggel a lehajigált lom mélyéről kell előásnod a kulcsaidat, ha el akarsz indulni otthonról.

Mit árul el rólad? Azt, hogy meg sem állsz egész nap, különleges erőket mozgósítva hajtasz, és mire hazaérsz, hulla fáradt vagy. Egyszerűen muszáj azonnal kiengedned a gőzt, és nincs időd mindent összehajtogatva a helyére pakolni.