Így hasznosíthatod újra a régi törölközőidet

Írta: ,

Bizonyára neked is vannak régi törölközőid, amelyeket sajnálsz kidobni, és ehelyett a szekrényben tartod őket, de igazából úgy gondolod, hogy már semmire sem jók. Az ember sokszor nem is gondolná, mi mindenre használhatja az otthonában halmozódó régi kacatokat. Mi kitaláltunk néhány újrahasznosítási módot a törölközőkhöz, és most közreadjuk őket.

Frottírpapucs

A régi törölközőt átalakíthatod egy pár puha, kényelmes, nedvszívó fürdőszobai papuccsá.

Ez lehet a wellness papucsod, amelybe akkor bujtatod a lábadat, amikor a természetes méregtelenítő és kozmetikai szerek segítségével relaxálni, szépülni szeretnél. Lehet puha vendégpapucs is, amelyben vendéged otthon érezheti magát, használat után pedig kimoshatod. 

 
Vegyél elő egy darab kartonpapírt, állj rá, és rajzold körbe a lábaidat. Vágd ki a formát két-két példányban, kettőt vágj félbe, majd az egész és fél részeket a széleik mentén varrd össze.

Hajts félbe hosszában egy régi törölközőt, majd varrd össze a széleinél. Dekorációként tehetsz rá hímzést, valamilyen egyedi mintát, amely kifejez téged és a táska rendeltetését.

Ebben a kis táskában sokféle holmit tarthatsz, aminek a fürdőszobában hasznát veheted, például kisebb törölközőket, sminkeszközöket, illóolajokat, szappanokat. 
 
Utazáshoz vihetsz benne magaddal fürdőruhát, fehérneműt, zoknikat, strandoláskor használatos bőrápoló szereket, éhség ellen müzliszeletet.