Így hasznosíthatod újra a régi törölközőidet

Írta: ,

Bizonyára neked is vannak régi törölközőid, amelyeket sajnálsz kidobni, és ehelyett a szekrényben tartod őket, de igazából úgy gondolod, hogy már semmire sem jók. Az ember sokszor nem is gondolná, mi mindenre használhatja az otthonában halmozódó régi kacatokat. Mi kitaláltunk néhány újrahasznosítási módot a törölközőkhöz, és most közreadjuk őket.

Frottírpapucs

1/5 Frottírpapucs

A régi törölközőt átalakíthatod egy pár puha, kényelmes, nedvszívó fürdőszobai papuccsá.

Ez lehet a wellness papucsod, amelybe akkor bujtatod a lábadat, amikor a természetes méregtelenítő és kozmetikai szerek segítségével relaxálni, szépülni szeretnél. Lehet puha vendégpapucs is, amelyben vendéged otthon érezheti magát, használat után pedig kimoshatod. 

Vegyél elő egy darab kartonpapírt, állj rá, és rajzold körbe a lábaidat. Vágd ki a formát két-két példányban, kettőt vágj félbe, majd az egész és fél részeket a széleik mentén varrd össze.

2/5 Kis táska

Hajts félbe hosszában egy régi törölközőt, majd varrd össze a széleinél. Dekorációként tehetsz rá hímzést, valamilyen egyedi mintát, amely kifejez téged és a táska rendeltetését.

Ebben a kis táskában sokféle holmit tarthatsz, aminek a fürdőszobában hasznát veheted, például kisebb törölközőket, sminkeszközöket, illóolajokat, szappanokat. 
Utazáshoz vihetsz benne magaddal fürdőruhát, fehérneműt, zoknikat, strandoláskor használatos bőrápoló szereket, éhség ellen müzliszeletet.

3/5 Takaró

Több régi törölköződ is van, amit már nem használsz? Gyűjtsd egybe és varrd össze őket a szélüknél, hogy egy téglalap alakú takaró alakuljon ki belőlük. A színük, mintázatuk alapján a hasonlók kerüljenek egymás mellé.

Próbálj kialakítani belőlük egy egységes stílust. Miután elkészültél, viheted parkba, strandra, erdei kirándulásra, piknikezni, olyan helyekre, ahol nem szívesen terítenél le egy pokrócot, hiszen a törölközőből varrt takarót sokkal könnyebb tisztítani: csak berakod a mosógépbe, és kész. 
Még zsebeket is kialakíthatsz rajta, ahová például szalvétát, papírzsebkendőt, evőeszközöket, papírtányérokat teszel. Ötletes megoldás, nem igaz?

4/5 Konyhai kendő

Ha a régi törölközőt kisebb-nagyobb téglalapokra vágod és körbeszeged, máris jó pár új konyhai kendővel leszel gazdagabb. 
Lehet belőle új felmosó-, portörlő-, mosogatórongyod, képernyő-tisztítód, hasznukat veheted otthonod bármelyik helyiségében. 
Mivel a frottír kiváló nedvszívó anyag, jól hasznosíthatod bárhol, ahol nedvességet kell eltávolítani, még akár a reggelizésnél is, ha kisgyerek van a családban, aki még nem tud elég ügyesen pohárból inni, és a folyadékkal lecsorgatja magát, vagy kilötyögteti az asztalra. 
Szalvétaként, tényéralátétként, tízórai mellé csomagolva is remek eszköz a foltok eltüntetéséhez.
Mosdókesztyű Kép forrása: aliimg.com

5/5 Mosdókesztyű

Törölközőből varrhatsz magadnak mosdókesztyűt is, amellyel fürdéskor, zuhanyozáskor finoman tisztíthatod, dörzsölheted a bőrödet, felszínéről eltávolíthatod az elhalt hámsejteket

Vágj ki két kisebb téglalapot, olyan méretűeket, hogy illeszkedjenek a kezedhez. Varrd össze a két téglalapot, majd fordítsd ki. 
Csecsemő mosdatásához szintén megfelelő lehet egy ilyen kesztyű, akkor is, ha csak benedvesíted, és babafürdetővel áttisztogatod a kis testét, miközben a puha textillel lágyan simogatod a bőrét.