Eszközök hiányában: 6 praktikus konyhai trükk, ami még jól jöhet

Serestyén Sára
Írta: ,

Bármikor adódhatnak olyan helyzetek a konyhában, amikor gyors megoldásra van szükség – lehet, hogy éppen kifogytál valamiből, esetleg hiányzik vagy elromlott egy eszköz, amire éppen szükséged lenne. Most 6 olyan trükköt mutatunk neked, amit nem csak pótmegoldásként használhatsz vészhelyzet esetén, de bármikor jól jöhet!

Tökéletes piskóta rétegek Kép forrása: thesugarhit.com

A tökéletes réteges torta elkészítése nem egyszerű feladat, hiszen egyenletesre vágni az egyes rétegeket olykor egy megfelelően éles késsel is nehézkes, nem hogy anélkül. Most azonban megtudhatod, hogyan lehet tökéletes rétegeket vágni kés nélkül is!

Első lépésként szúrj négy fogpiszkálót egyenlő távolságban a torta oldalába – ha nincs fogpiszkáló, akkor a gyufa is megteszi, csak előtte vágd le a fejüket.

Ezt követően fehér cérnával vagy fogselyemmel kerítsd körbe a tortát a fogpiszkálók mentén, majd a cérna két végét keresztben kezdd el széthúzni addig, amíg ketté nem vágtad a piskótát – és már készen is vannak a tökéletes rétegek!

Muffin formák házilag Kép forrása: thekitchn.com

Ha váratlan vendégek érkeznek és összedobnál egy adag omlós házi muffint, de nincs otthon kapszlid, akkor sem kell kétségbe esned – könnyen készíthetsz te is mutatós kapszlikat házilag.

Vágj sütőpapírból egyforma nagyságú négyzeteket, aztán keress egy akkora méretű poharat vagy üvegcsét, ami belefér a muffin formákba. Ezután tedd a sütőpapírból kivágott lapot a muffin formához, és a pohár segítségével nyomd bele a papírt úgy, hogy átvegye a muffin forma alakját.

Ezzel a módszerrel nagyon egyedi muffinokat fogsz kapni! :)