Praktikus és ötletes: így rendszerezz a hűtődben és a konyhádban

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A konyhában és a hűtőben sosem lehet elég hely – mindig öröm, ha sikerült némi szabad felületre szert tenni. Az alábbi praktikák segítségével te is könnyen rendet tarthatsz a konyhádban, mindezt úgy, hogy jóval több mindennek helyet találsz majd.

Egy fiók, amire muszáj gondolnod Kép forrása: drivenbydecor.com

Ha bármikor felújításba kezdesz, erről a fióktípusról nem szabad megfeledkezned. Szinte bármekkora magasságban, szélességben beszerezheted, úgyhogy akár egy komplett éléskamrát is elrejthetsz segítségével az egyik szekrényedben.

Legnagyobb előnye, hogy kihúzható, így sosem kell kutakodnod, vagy félrepakolnod azért, hogy a leghátul levő alapanyagokhoz, konyhai eszközökhöz hozzáférhess.

Emellett – ahogy a képen is láthatod – gyakorlatilag bármit rendszerezhetsz. A kisebb rekeszek megfelelőek arra, hogy fűszertartókat tárolj bennük, míg a nagyobbakba állíthatod az üveges hozzávalókat, pl. az ecetet, olajat.

Ha pedig külön spejz áll a rendelkezésedre, a fakanalakat, húsvillákat, konyhai lapátokat is tarthatod bennük.

 

Rendszerezd a műanyag edényeket Kép forrása: marthastewart.com

Ennél a példánál is egy méretes fiók segítségével rendszereztek, de bármilyen dobozt, ládát felhasználhatsz annak érdekében, hogy te is megvalósítsd az otthonodban.

Ez már önmagában is kiváló ötlet, hiszen a ládák segítségével teljesen kihasználhatod azokat a polcokat is, amiket egyébként nem tudnál – köszönhetően jelentős magasságuknak.

Ráadásul a ládákban nem olyan nagy baj, ha kicsit összekeverednek a holmik, nem fog semmi sem beleborulni a szekrényedbe, csupán a ládában kell mindig rendet raknod.

De, ami a lényeg: ha külön rekeszekbe pakolod az edényeket és melléjük teszed a tetejüket is, akkor azzal nem csupán helyet spórolsz, hanem azt is garantálod, hogy ne kelljen keresgélned, amikor szükséged van rájuk.