Szabadulj meg az ágyadban lakó élőlényektől - nyerj egy HOOVER Ultra Vortex matractisztítót!

Szendrey Adrienn
Írta: ,
Szabadulj meg az ágyadban lakó élőlényektől - nyerj egy HOOVER Ultra Vortex matractisztítót!

A címet olvasva biztosan úgy gondolod, hogy a te ágyad makulátlanul tiszta, hiszen rendben tartod, de az a szomorú igazság, hogy valószínűleg te is ennek az élőlénynek az ürülékében alszol minden nap. Ez nem más, mint a poratka. (x)

Olvasd el a cikket, válaszolj helyesen a cikk végén található 3 kérdésre és nyerj egy 40 000 Ft értékű HOOVER Ultra Vortex matractisztítót!

A poratka mindenhol megtalálható, ahol az ember megfordul, hiszen az elhullott hámszöveteinkből táplálkozik. Az ágymatrac, a kanapé, a fotelek vagy épp a plüssállatok például kiváló lakhelyei ezeknek az aprócska élőlényeknek. A jelenlétük késő tavasszal, nyár végén és kora ősszel a legnagyobb, mivel a lakások levegőjének nedvességtartalma a fűtés hiánya miatt ilyenkor a legmagasabb. Így ha szeretnénk megszabadulni tőlük, most különösen aktuális ez a probléma. 

Miért káros a poratka?

Becslések szerint az allergiások száma Magyarországon már meghaladja a 2 millió főt, az asztmában szenvedőké pedig 400-800 ezerre is tehető. Fontos tudni, hogy az asztmás megbetegedések 50-80%-át a házi poratka okozza, és becslések szerint a világon az emberek 40%-a szenved poratka allergiában.

Sokan téves következtetéseket vonnak le, amikor összekapcsolják az allergiás tünetek megjelenését a lakásban található por mennyiségével, de a probléma hátterében valójában nem a házi por, hanem a poratka áll. Ez a kis élőlény mikroszkopikus méretűre töredezett, így a levegőben szálló ürüléke az, ami a jellegzetes allergiás tüneteket kiváltja. A lakáson belüli allergének közül a házipor-atka jelenléte vezet leggyakrabban légúti allergiához.

Hogyan szabadulhatunk meg a poratkától?

Sokakat megnyugtat, ha bizonyos időközönként kiporszívózzák matracaikat, illetve a kanapét, foteleket. Sajnos számukra van egy rossz hírünk: ettől még a poratkák maradnak ott, ahol voltak. Nem érdemes porszívóval nekiesni a matracnak, ugyanis a túl nagy szívóerő miatt a felső szövetszálak lezáródnak, így a poratkák nem tudnak távozni a matracból. Éppen ezért érdemes kifejezetten erre optimalizált matractisztítót beszerezni. A minőségi matractisztítók úgynevezett roll&beat mód segítségével a legmélyebb rétegekből is képesek felrázni és kiszívni a káros poratkákat, ráadásul UV-C lámpával képesek a baktériumok, allergének és poratkák 99%-át eltüntetni.

A Hoover Ultra Vortex matractisztítója is ilyen, hiszen a roll&beat mód használata során a turbókefe 4200 percenkénti fordulattal működik, így mélyebb tisztítást biztosít, nemcsak felszívja, hanem ki is veri a port a porszívózott felületből. Emellett UV-C lámpa segítségével fertőtleníti is a kezelt felületet, és megakadályozza a poratkák visszatérését.

Töltsd ki az alábbi tesztet és részt veszel egy Hoover Ultra Vortex matractisztító sorsolásán!

Nyerj egy Hoover Ultra Vortex matractisztítót

Válaszolj helyesen az alábbi három kérdésre, töltsd ki a jelentkezési kérdőívet és legyél te a szerencsés, aki a sorsoláson megnyeri a Hoover Ultra Vortex matractisztítót! (x)


1/4

Mivel táplálkozik a poratka?


2/4

Az emberek hány százaléka szenved poratka allergiában a világon?


3/4

A Hoover Ultra Vortex matractisztító turbókeféje percenként hány fordulattal üti ki a káros poratkákat a matracból?


A nyereményjátékban való részvételhez kérlek, add meg az alábbi adatokat:

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba