Fel sem tűnik, hogy piszkos! 5+1 tárgy, amit jóval többet kellene tisztítanod

Stumpf Bea
Írta: ,
Fel sem tűnik, hogy piszkos! 5+1 tárgy, amit jóval többet kellene tisztítanod

Kép forrása: happilygrey.com

Ha tisztaságmániás vagy, akkor is előfordulhat, hogy van néhány olyan tárgy az otthonodban, amit sokkal kevesebbszer tisztítasz, mint kellene. Bár gyakran nem is látod, hogy piszkosak, koszosak lennének, az igazság az, hogy ha nem tisztítod őket megfelelően vagy kellő gyakorisággal, akkor csúnya meglepetések érhetnek. Lássuk mik azok, amikre mostantól jobban kell figyelned!

Vizes flakon Kép forrása: happilygrey.com

Ha mindig van a táskádban vagy az asztalodon egy vizes flakon, az egy szuper megoldás arra, hogy egész nap megfelelően hidratált maradj.

Ezek mellett még környezettudatos is vagy, hiszen nem vásárolsz folyamatosan új és új műanyag palackos üdítőket, hanem mindig újratöltöd a sajátodat, nagyon büszke lehetsz magadra.

Arra azonban mindenképp figyelj, hogy a vizes flakonodat megfelelően tisztán is tartsd, hiszen a szádról számos baktérium ülhet meg az üvegen, amit ha nem tisztítasz megfelelő gyakorisággal, akkor szaporodni is kezdenek majd.

Mindig öntsd ki a megmaradt vizet a flakonodból, ne hagyd, hogy több napig benne álljon a víz és időnként, ha teheted, tedd be az üveged a mosogatógépbe is!

Sminkecsetek Kép forrása: styletoday.nl

Ugyan csak néhány percre használod őket reggelente, amikor felviszed az utolsó simításokat a sminkedre, mielőtt kilépsz az ajtón, a sminkecsetek mégis számtalan baktériumot összeszedhetnek.

Nem csak a sminket és a festéket veszik ugyanis fel sminkelés közben, hanem az esetlegesen az arcodra rakódott szennyeződéseket is.

Persze ezek a baktériumok nem csak ráragadnak az ecseteidre, hanem szaporodnak is (két hét alatt akár teljes létszámukat megduplázva), így jobban teszed, ha minden hónapban legalább egyszer szappanos vízzel alaposan kimosod őket.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!