Kipróbáltam a Philips Series 2000i légtisztítót - Ilyen lett a levegő és a közérzetünk

Írta: ,

Hogy jó ételeket eszünk, tiszta vizet iszunk és friss levegőt szívunk alapvető kellene, hogy legyen, ám mint mindenen az életben, ezekért is tenni kell. Amíg a tápanyagainkat megválaszthatjuk, a levegőt, a környezetünket nem - hacsak nem költözünk egy távoli vidékre és hagyjuk hátunk mögött az életünket. (X)

A jövőt elképzelni sem lehet levegőtisztítás nélkül. Mióta családanya vagyok, ez fokozottan foglalkoztat, hiszen szennyeződésektől, baktériumoktól, vírusoktól, allergénektől tudom megvédeni a kislányomat. Ezúttal a Philips Series 2000i légtisztítót próbáltam ki, és túlzás nélkül állítom, hogy az egy hét tesztidőszak alatt igazi családi alap kisgéppé nőtte ki magát! 

Nőből vagyok, úgyhogy fontos számomra az elektronikai eszközök külleme is, amiben a Philips légtisztító jeleskedik: olyan, mint egy kis fehér, egyszemű robot, ami állandóan tiszta levegőt teremt maga körül.

Amiben már első pillanattól kezdve lenyűgözött, hogy a beltéri levegő állapotának legkisebb változásait is azonnal érzékeli. Folyamatosan figyeli a levegőt, és részecskeváltozás érzékelésekor automatikusan szabályozza a ventilátor sebességét. Amint például kinyitottam az ablakot, vagy behoztam kintről a ruhákat a szárítóról, a ventilátor azonnal belendült. 

A kijelzőn instant láthattam a levegő minőségét, 1-től 12-ig számjelezve: az 1 tiszta levegőt, a 12 erősen szennyezett levegőt jelöl. Az előzőekben „szemnek” nevezett vizuális jelzés egy színtárcsa, amely ugyancsak a levegőminőséget mutatja: a kéktől a pirosig jelöli az allergén- és részecskeszintet. A Philips Series 2000i légtisztító közepes és nagy helyiségekre is ideális, így az amerikai konyhás nappalinkban hatékony munkát tudott végezni. 

Egy pollenallergiás férjjel és egy érzékeny, gyakran köhögős, allergia-gyanús gyerkőccel a lakásban nélkülözhetetlenné vált a légtisztító.

A férjem kedvence a légtisztítóhoz tartozó app, amivel bárhonnan vezérelhető a gép, pontos információkkal szolgál a beltéri és kültéri levegőminőségről, illetve naprakész pollenjelentést ad. Éjszakára a hálószobába költöztettük, és csendes üzemmódban hagytuk - egész éjszaka friss, tiszta levegőt lélegeztünk, reggelre pedig nem volt „fülledt” alvás utáni szag a szobában!

Egyre több a borongós, szmogos, szennyezett levegőjű őszi nap, amikor szellőztetni rosszabb, mint a belső levegőt szívni - ilyenkor a légtisztítás szinte létigény. Hihetetlenül jó érzés, ha a kijelzőt 1-esen láthatom - úgy érzem, ilyenkor ez a kis gép hatalmas munkát végzett el nekünk. Amikor nem vagyunk otthon az appal csak bekapcsoljuk a készüléket és tudjuk, hogy mire hazamegyünk, igazán tiszta levegő fog várni minket a lakásban. 

Amennyiben téged is érdekel, mit tud a Philips Series 2000i légtisztító, minden információt megtalálhatsz róla itt!