Kipróbáltam a Philips Series 2000i légtisztítót - Ilyen lett a levegő és a közérzetünk

Szendrey Adrienn
Írta: ,
Kipróbáltam a Philips Series 2000i légtisztítót - Ilyen lett a levegő és a közérzetünk

Kép forrása: shutterstock

Hogy jó ételeket eszünk, tiszta vizet iszunk és friss levegőt szívunk alapvető kellene, hogy legyen, ám mint mindenen az életben, ezekért is tenni kell. Amíg a tápanyagainkat megválaszthatjuk, a levegőt, a környezetünket nem - hacsak nem költözünk egy távoli vidékre és hagyjuk hátunk mögött az életünket. (X)

A jövőt elképzelni sem lehet levegőtisztítás nélkül. Mióta családanya vagyok, ez fokozottan foglalkoztat, hiszen szennyeződésektől, baktériumoktól, vírusoktól, allergénektől tudom megvédeni a kislányomat. Ezúttal a Philips Series 2000i légtisztítót próbáltam ki, és túlzás nélkül állítom, hogy az egy hét tesztidőszak alatt igazi családi alap kisgéppé Kipróbáltam a Philips Series 2000i légtisztítót - Ilyen lett a levegő és a közérzetünknőtte ki magát! 

Nőből vagyok, úgyhogy fontos számomra az elektronikai eszközök külleme is, amiben a Philips légtisztító jeleskedik: olyan, mint egy kis fehér, egyszemű robot, ami állandóan tiszta levegőt teremt maga körül.

Amiben már első pillanattól kezdve lenyűgözött, hogy a beltéri levegő állapotának legkisebb változásait is azonnal érzékeli. Folyamatosan figyeli a levegőt, és részecskeváltozás érzékelésekor automatikusan szabályozza a ventilátor sebességét. Amint például kinyitottam az ablakot, vagy behoztam kintről a ruhákat a szárítóról, a ventilátor azonnal belendült. 

A kijelzőn instant láthattam a levegő minőségét, 1-től 12-ig számjelezve: az 1 tiszta levegőt, a 12 erősen szennyezett levegőt jelöl. Az előzőekben „szemnek” nevezett vizuális jelzés egy színtárcsa, amely ugyancsak a levegőminőséget mutatja: a kéktől a pirosig jelöli az allergén- és részecskeszintet. A Philips Series 2000i légtisztító közepes és nagy helyiségekre is ideális, így az amerikai konyhás nappalinkban hatékony munkát tudott végezni. 

Egy pollenallergiás férjjel és egy érzékeny, gyakran köhögős, allergia-gyanús gyerkőccel a lakásban nélkülözhetetlenné vált a légtisztító.

A férjem kedvence a légtisztítóhoz tartozó app, amivel bárhonnan vezérelhető a gép, pontos információkkal szolgál a beltéri és kültéri levegőminőségről, illetve naprakész pollenjelentést ad. Éjszakára a hálószobába költöztettük, és csendes üzemmódban hagytuk - egész éjszaka friss, tiszta levegőt lélegeztünk, reggelre pedig nem volt „fülledt” alvás utáni szag a szobában!

Kipróbáltam a Philips Series 2000i légtisztítót - Ilyen lett a levegő és a közérzetünk

Egyre több a borongós, szmogos, szennyezett levegőjű őszi nap, amikor szellőztetni rosszabb, mint a belső levegőt szívni - ilyenkor a légtisztítás szinte létigény. Hihetetlenül jó érzés, ha a kijelzőt 1-esen láthatom - úgy érzem, ilyenkor ez a kis gép hatalmas munkát végzett el nekünk. Amikor nem vagyunk otthon az appal csak bekapcsoljuk a készüléket és tudjuk, hogy mire hazamegyünk, igazán tiszta levegő fog várni minket a lakásban. 

Amennyiben téged is érdekel, mit tud a Philips Series 2000i légtisztító, minden információt megtalálhatsz róla itt!

 

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv