Penészes, foltos zuhanyfüggöny – Így varázsold újjá, hogy szebb legyen, mint volt

Zabolai Margit
Írta: ,

Egy szép zuhanyfüggöny nem csak praktikus darab, de a fürdőszoba dísze is lehet, viszont ha foltos, koszos, penészes, akkor legalább ennyire könnyen el is ronthatja a zuhanyzás élményét. Mivel a meleg, párás helyen a függöny gyorsan szennyeződik, nem megoldás, hogy minden hónapban másikat vegyél – inkább adunk néhány tippet, hogyan tisztítsd ki a meglévőt!

Irány a mosógép! Kép forrása: beautifulmatters.com

Ha a zuhanyfüggöny a mosógépben mosható, könnyű dolgod lesz. Vedd le a műanyag fogantyúkról, és két-három világosabb színű törülköző társaságában tedd a mosógépbe.

Mosószer helyett tegyél mosószódát a gépbe, az öblítőhöz pedig csöpögtess egy kevés teafaolajat, ami remek ellenszere a penésznek.

Indíts el egy kímélő mosást, majd akaszd a helyére a zuhanyfüggönyt, és hagyd teljesen megszáradni.

A mosószóda eltünteti az elszíneződéseseket és nyákos lerakódásokat is, a teafaolaj pedig azokat a penészspórákat is megöli, amiket szabad szemmel nem láthatsz.

Ha a mosógép nem játszik Kép forrása: juvenilehalldesign.com

Ha a mosógépbe nem teheted be a zuhanyfüggönyt, akkor akaszd le a függönyrúdról, és egy nagy, sima felületen teljesen terítsd ki.

Egy kevés folyékony szappan és egy fogkefe vagy nagyobb körömkefe segítségével tisztítsd meg mindenhol, ahol foltokat látsz rajta.

Ha a szappan nem elég, ne kezdd el erősebben dörzsölni, próbálkozz inkább egy kevés mosószerrel vagy ecettel, ami szintén jó szolgálatot tesz.

Ha a függönyön lévő címke nem tiltja ezt, egy kevés fehérítőt is önthetsz a kényes területekre.

Ha a foltok nagyon makacsnak bizonyulnak, áztasd be a függönyt egy éjszakára ecetes vízbe.