5+1 ötletes ehető edény és elkészítése

Scheftsik Tamás
Írta: ,
5+1 ötletes ehető edény és elkészítése

Egy jó kis összejövetel, vagy egy kis kerti party elképzelhetetlen sok – sok finomság, és egy - két egyedi megoldás nélkül. De miért ne lehetne a kettőt összemosni, és kreatívnak lenni az ételek terén. Ha ügyesen, természetes anyagokban tálalunk, nem csak a látványt, és ezáltal az élményt tudjuk fokozni, hanem magunkat is megkíméljük a buli utáni utálatos mosogatástól.

Dinnye

Finom italokat vagy gyümölcstálat is tálalhatunk a sárga vagy görögdinnye kivájt héjában.

Egy jó kis Sangria rengeteg gyümölccsel, esetleg egy kellemes puncs vagy bólé, és jól indul a buli!

Mivel ez a gyümölcs a legritkább esetekben marad ki a hozzávalók közül, így nem csak a héjának vesszük majd hasznát, hanem a belsejének is.

Hozzáadhatjuk a bólékhoz, de a gyümölcssalátákhoz is hozzávághatjuk.

Buci

A kisebb kenyerek, vagy éppen óriási zsemlék tökéletesek egy – egy kiadósabb leves tálalásához.

A tetejüket óvatosan le kell vágni, a belüket pedig ki kell szedni, vigyázzunk, nehogy túl sokat kaparjunk ki, mert akkor átáztathatja a beletöltött első fogás.

Ezután a sütőben egy kicsit pirítsuk meg a „tányérokat”, így nem csak tartósabbak, hanem finoman ropogósak is lesznek.

Tehetünk beléjük krémleveseket, de a gulyás számára is ideális választás.