Olcsó és kreatív – Így hasznosíthatod a műanyag flakonokat

Írta: ,

Gondoltad volna, hogy néhány műanyag flakon segítségével meseszép dekorációkat készíthetsz? Sőt, akár mókás játékokat és hasznos kellékeket is gyárthatsz belőlük, és nem is lesz szükséged hozzá túl sok hozzávalóra! Most mutatunk 5 szuper dolgot, amit könnyen elkészíthetsz a flakonokból!

Almás tároló dobozka Kép forrása: repeatcrafterme.com

1/5 Almás tároló dobozka

Időnként te sem tudod hova pakolni az apróbb konyhai holmikat? Akkor ezt az egyedi, alma formájú tárolót imádni fogod!

Az elkészítéséhez csak két üres flakonra (lehetőleg 1,5 literes vagy 2 literes kiszerelésben), festékre, cipzár húzókára és persze ragasztóra lesz szükséged. Vágd le a palackok alját, majd mosd el és szárítsd meg őket alaposan. Ezután festékszóró spray-vel fesd ki a belső felületet több rétegben, de vigyázz arra, hogy a külső részére ne kerüljön belőle. Miután ez megszáradt, jöhet a ragasztó és a cipzár. A legjobb, ha ragasztópisztollyal dolgozol.

A lényeg, hogy a cipzár húzókát először az alsó felületre ragaszd rá. Ha ez megvan, jöhet a felső rész is, majd száradás után teszteld le, hogy össze tudod-e húzni a zárat. További díszítésként kartonpapírból készíthetsz rá faleveleket, és máris kész a saját, egyedi tárolód!

Malacpersely néhány perc alatt Kép forrása: ilovestyle.com

2/5 Malacpersely néhány perc alatt

Keress egy viszonylag szélesebb műanyag flakont, és mosd ki alaposan szappanos vízzel. Miközben szárad, színes papírból készítsd el a persely mintáját: a szemeit, az orrát, és a füleit (utóbbinál a legjobb, ha keményebb papírt választasz).

Ezután ragaszd fel őket kétoldalú ragasztószalaggal, majd papírral fedd le a malacka többi testrészét, ahogy azt a képen is láthatod.

Ezt követően már csak egy vékonyabb lyukat kell vágnod a tetejére, amin keresztül bedobálhatod az érméket. És hogy stabil lábakon álljon a perselyed, ragassz négy darab cérnaorsót a talapzathoz – így biztosan nem fog legurulni az asztalról az éjszaka közepén.

Szivárványos buborékfújó Kép forrása: housingaforest.com

3/5 Szivárványos buborékfújó

Tény, hogy a buborékfújó a nyár slágere, de ezt a mókás verziót ősszel is imádni fogják a gyerekek.

Vágd le egy üres flakon alját, majd húzz fel rá egy zoknit.

Ezt alaposan rögzítsd hozzá szigetelő szalaggal, de ha épp nincs kéznél, akár egy szoros hajgumival is odaerősítheted.

Ezután önts bele egy edénybe vizet és mosogatószert, majd keverd össze, hogy minél több buborékot tudjanak fújni a gyerekek.

Ha ez megvan, a színesebb összhatás kedvéért önts egy kevéske ételszínezéket a zokni külső felére. Így amikor megmártogatják a vízben, majd lágyan belefújnak a flakonba, a szivárvány árnyalataiban pompázó "buborék kígyó" lesz a végeredmény!

Műanyag lávalámpa Kép forrása: discountqueens.com

4/5 Műanyag lávalámpa

Oké, ez a lávalámpa világításra nem igazán alkalmas, de mindenképpen különleges díszítőeleme lehet a hálószobádnak.

És a jó hír, hogy nem lesz szükséged drága hozzávalókra.

Vegyél elő egy viszonylag hosszúkás flakont, mosd meg alaposan, majd hagyd kiszáradni.

Ezután önts a közepéig növényi olajat, és adj hozzá vizet úgy, hogy körülbelül 2-3 centiméternyi üres rész maradjon benne. Hogy meglegyen az egyedi színvilág, adj hozzá 10 csepp ételszínezéket, az pedig maximálisan az ízlésedre van bízva, milyen árnyalatot választasz.

Végül pedig törj négyfelé egy pezsgőtablettát, majd egyesével dobd bele őket. Érdemes kivárnod, míg leülepszik a "láva", és csak azután hozzáadni a következő darabot. Viszont mindenképpen csavard rá még azelőtt a kupakot, hogy kitörne belőle a vulkán!

Emeletes ékszertartó néhány hozzávalóból Kép forrása: funtime.ge

5/5 Emeletes ékszertartó néhány hozzávalóból

Annyi ékszer lapul az asztalodon, hogy már azt sem tudod, hova pakold őket? Hiszed vagy sem, néhány üres flakon és pár szerszám segítségével könnyen összedobhatsz egy kreatív ékszertartó polcot.

Az első teendőd mindössze annyi, hogy keress három flakont (kettő nagyobbat és egy kisebbet), majd vágd le az aljukat. Formázz belőlük virágokat; minél egyedibb, annál jobban mutat majd az asztalodon! Ezután keress egy 30 centis fém rudat, csavarokat és egy fúrót, amellyel kis lyukakat véshetsz a flakonok közepére.

Ha megfelelő a méret, néhány csavar segítségével ezeket könnyedén összeillesztheted, bár arra azért készülj fel, hogy beletelhet néhány percbe, mire sikerül erősen odaillesztened. Mindenképp figyelj oda, hogy az alsó palackot fordítva rögzítsd, ugyanis ez fogja stabilan megtartania a felső részeket. Már kész is a saját, egyedi ékszertartód!