Odaég, nem sül ki, kiszárad - 7 hiba, amit elkövetsz a sütő használatakor

Szirák Viki
Írta: ,

A házi karanténban töltött délutánjaidon valószínűleg te is több időt töltesz a konyhában sütögetéssel. Azonban mindegy, hogy még csak kezdőként próbálgatod a szárnyaidat, vagy már rengeteg tapasztalatod van a konyhában, az alábbi hibákat ennek ellenére is könnyedén elkövetheted a sütőddel. Segítünk, hogy ez ne forduljon elő még egyszer!

A legtöbb receptnél olvashatod, hogy a sütőt bizonyos hőmérsékletre elő kell melegíteni, azonban vannak, akik ezt nem igazán tartják be. Pedig fontos lenne!

A receptek ugyanis azzal számolnak, hogy te előmelegített sütőbe teszed a húst, süteményt, köretet, és ennek megfelelően szabják meg, hogy hány percig kell sülnie az ételnek.

Amennyiben a bekapcsolt sütőbe azonnal beteszed fogást, a végeredmény egy nem teljesen átsült étel lesz, úgyhogy a legjobb, ha tényleg mindig előmelegíted a gépet!

 

A sütőnek nem véletlenül van egy kis ablaka, amin ellenőrizni tudod, hogy áll az étel.

Hiszen ha állandóan kinyitod az ajtót, azzal több szempontból is ártasz a készülő ételnek.

Egyrészt azért, mert minden egyes nyitás során 10°C-kal is csökkenhet a hőmérséklet a belsejében, másrészről pedig bizonyos sütemények (például a piskóta) össze is eshet, ha ezt többször megismétled.

A legjobb megoldás, ha a sütőbe szerelt kis lámpát használod, vagy ennek híján a telefonod zseblámpa funkciójával világítasz be az üvegen keresztül.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv