Nincs előszobád? Egy kis csalással mégis megoldhatod!

Stumpf Bea
Írta: ,
Nincs előszobád? Egy kis csalással mégis megoldhatod!

Számos olyan kis lakás van, ahol az előszoba már sajnos nem fért bele a négyzetméterekbe, így abból kell gazdálkodni, ami van. Az előszoba, bár csak akkor használod, amikor éppen indulsz vagy amikor hazaérkezel, nagyon fontos szerepet tölt be a lakásban, hiszen itt tartod a kabátod, a kulcsaidat, a cipőket és jó, ha egy tükör is helyet kap itt, hogy indulás előtt még gyorsan csekkolni tudd az outfited. Lássuk, hogyan alakíthatsz ki szuper előszobákat akkor is, ha nincs elég helyed!

Játssz a színekkel Kép forrása: goodhousekeeping.com

A színek minden lakást szuperül feldobnak, legyen szó egy nagyobb térről vagy egy aprócska előszobáról. Ügyesen feldobhatod és kiemelhetsz részleteket azzal, ha kiválasztasz egy színt és azzal dekorálsz.

Választhatsz ilyen színű kiegészítőket, festheted az egyik falatszínesre vagy mintásra, de akár egy bútort is feldobhatsz ezzel a színnel.

Lehet, hogy a bejáratnál már elkezdődik a konyhád vagy a nappalid, de azzal, hogy ezt a plusz színt beleviszed ebbe a térbe, olyan érzeted lesz, mintha lenne egy külön előszobád.

Hát nem szuper?

 

Okos tárolás Kép forrása: goodhousekeeping.com

Ha nincs nagy helyed a bejáratnál, akkor se aggódj, nem kell lemondanod az előszobáról. Nem kell ahhoz beépített szekrény és óriási zárható cipős szekrény, hogy minden elférjen, elég, ha egy kicsit kreatív vagy.

Használj falra rögzíthető akasztókat, amik kevesebb helyet foglalnak, mint egy álló fogas, szerezz be multifunkcionális bútorokat, például egy kisasztalt vagy padot, aminek az aljába pakolhatsz, a tetején pedig tarthatod a kulcsaidat vagy a táskád, ha kell, akkor pedig rá is tudsz ülni.

Amellett, hogy legyen minden praktikus, figyelj arra is, hogy esztétikus és stílusos legyen a bejárat és a környéke, hiszen, ha nincs minden beépítve, akkor minden látható. Nem jó, ha úgy néz ki az előszobád, mintha egy raktár lenne!

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján