Nincs előszobád? Egy kis csalással mégis megoldhatod!

Írta: ,

Számos olyan kis lakás van, ahol az előszoba már sajnos nem fért bele a négyzetméterekbe, így abból kell gazdálkodni, ami van. Az előszoba, bár csak akkor használod, amikor éppen indulsz vagy amikor hazaérkezel, nagyon fontos szerepet tölt be a lakásban, hiszen itt tartod a kabátod, a kulcsaidat, a cipőket és jó, ha egy tükör is helyet kap itt, hogy indulás előtt még gyorsan csekkolni tudd az outfited. Lássuk, hogyan alakíthatsz ki szuper előszobákat akkor is, ha nincs elég helyed!

Játssz a színekkel Kép forrása: goodhousekeeping.com

1/4 Játssz a színekkel

A színek minden lakást szuperül feldobnak, legyen szó egy nagyobb térről vagy egy aprócska előszobáról. Ügyesen feldobhatod és kiemelhetsz részleteket azzal, ha kiválasztasz egy színt és azzal dekorálsz.

Választhatsz ilyen színű kiegészítőket, festheted az egyik falatszínesre vagy mintásra, de akár egy bútort is feldobhatsz ezzel a színnel.

Lehet, hogy a bejáratnál már elkezdődik a konyhád vagy a nappalid, de azzal, hogy ezt a plusz színt beleviszed ebbe a térbe, olyan érzeted lesz, mintha lenne egy külön előszobád.

Hát nem szuper?

 

Okos tárolás Kép forrása: goodhousekeeping.com

2/4 Okos tárolás

Ha nincs nagy helyed a bejáratnál, akkor se aggódj, nem kell lemondanod az előszobáról. Nem kell ahhoz beépített szekrény és óriási zárható cipős szekrény, hogy minden elférjen, elég, ha egy kicsit kreatív vagy.

Használj falra rögzíthető akasztókat, amik kevesebb helyet foglalnak, mint egy álló fogas, szerezz be multifunkcionális bútorokat, például egy kisasztalt vagy padot, aminek az aljába pakolhatsz, a tetején pedig tarthatod a kulcsaidat vagy a táskád, ha kell, akkor pedig rá is tudsz ülni.

Amellett, hogy legyen minden praktikus, figyelj arra is, hogy esztétikus és stílusos legyen a bejárat és a környéke, hiszen, ha nincs minden beépítve, akkor minden látható. Nem jó, ha úgy néz ki az előszobád, mintha egy raktár lenne!

A legfontosabbak Kép forrása: frame.bloglovin.com

3/4 A legfontosabbak

Amikor előszobáról van szó, három dologra biztosan szükséged lesz. Az első egy pad, egy ülőke vagy valami, amire leülhetsz, hogy felvedd és bekösd a cipőd. A második egy szuper fogas, ami elnyel minden kabátot, esernyőt, sálat és táskát, amit nap mint nap használsz.

Ha mindig csak ledobod valahová a táskád és a kabátod, amint hazaérsz, akkor mindenképp szükséged van egy fogasra! Így nem csak könnyen megtalálsz majd mindent, de sokkal rendezettebbnek is tűnik majd a lakásod!

A harmadik dolog, ami nem hiányozhat az előszobádból, az egy asztal. Nem kell persze, hogy egy nagy asztal legyen, elég egy polc is lábak nélkül, ha nincs túl nagy helyed, vagy akár egy olyan szekrény, aminek van egy üres polcrésze, a lényeg csak az, hogy valahová le tudd tenni, ami épp a kezed ügyében van a bejáratnál. Kulcsok, levelek, pénztárca és minden más.

Így biztosan megtalálod majd, és nem veszítesz értékes perceket azzal, hogy minden apróságért vissza kell rohannod indulás előtt.

4/4 Építsd be

Ha kicsi a lakásod vagy nincs túl nagy tér, akkor a legjobban akkor jársz, ha beépített szekrényeket szerelsz be. Nem kell persze beépíteni minden falat, fontos, hogy szellős és amennyire lehet, tágas maradjon a tér.

A beépített szekrényben azonban az a szuper, hogy nem csak hogy elnyel mindent, de kihasználja az egész teret, a földtől a plafonig. Ide aztán jöhet minden – a kabáttól elkezdve a cipőkig, utána már csak be kell zárnod, és rögtön rend van.

Ha kicsi a tér és nem férne el egy plusz tükör, akkor a szekrényajtóra is szerelhetsz egy állótükröt, hiszen nincs előszoba megfelelő méretű tükör nélkül!