Negatív energiák egészségromboló hatása a feng shui szerint

Sütő Gyöngyi
Írta: ,

A tavaszi nagytakarítás, a rendszeres lomtalanítás jelentős pozitív változásokat hozhat az életünkben. A rend és a tisztaság növeli az életerőnket.

Takarítás és életenergia

A chi szereti a tavaszi nagytakarításokat és a frissességet, a test méregtelenítéséhez hasonlóan a ház méregtelenítését.

A felesleges lomokat, a szemetet, a hulladékot el kell távolítani, hogy az egészséges élethez az energia akadálytalanul áramolhasson körülöttünk. Ha az éltető energia elakad, annak káros következményei lehetnek az életünkre, így az egészségünkre is.


Gyorsan végeznél? 7 gyakorlatias ötlet a tavaszi nagytakarításhoz


Az energia áramlását gátolhatják a fizikai szennyeződések, az elődök rossz energiái és a rendetlenség. 

Szenny és az elődök

Fizikai szennyeződés lehet a kosz, a sár, a por, a szemét, a korom, a résekben megrekedt kosz, az ételmaradék, a penész, a váladék, a szétszórt köröm, az állatszőr, az állatürülék, a légypiszok. 

Minden, ami valaha történt az épületben, beleivódik a helyiségekbe, a falakba, a bútorokba. Az előző lakó sorsa megismétlődhet az új lakó életében.

Az előző lakó boldogtalansága, elhízottsága, betegsége, rossz párkapcsolati állapota hasonlóan káros hatásokat hagyhat hátra az új lakó számára.