5 dolog, amit tényleg ne vegyél meg használtan

Szirák Viki
Írta: ,

Biztosan te is igyekszel spórolni, és alaposan átgondolod, mire mennyit költesz, és honnan szerzed be őket. De míg bizonyos holmikat (például könyveket, asztalt, autót) nyugodtan megvehetsz másodkézből, addig van, amit inkább csak újonnan lenne szabad megvásárolnod! Most eláruljuk, melyek azok a dolgok, amiket semmiképpen se vegyél meg használtan.

Nem túl jó ötlet használtan cipőt venni, akkor sem, ha csak néhány alkalommal volt viselve, és ránézésre semmilyen sérülés nincs rajta.

Ugyanis amikor valaki elkezd hordani egy cipőt, az folyamatosan a viselője lábára kezd formálódni; ha egy kicsit befelé dől a bokája, akkor úgy, ha pedig lúdtalpa van, akkor megint másképp.

Ezért amikor használtan veszel egy cipőt, rövidesen érezni fogod, hogy fáj a lábad, és egyáltalán nem kényelmes a lábbelid.

Azért, mert már a korábbi viselője lábára lett betörve, és sajnos a tiéd ezt nem tudja felülírni.

Egy nagyon jó minőségű porszívó nem olcsó beruházás, de hidd el, megéri újonnan venni!

Ezek a készülékek ugyanis használat során folyamatosan rángatva vannak, így könnyen előfordulhat, hogy bár az eredeti tulajdonos nem tapasztalt problémát, nálad nagyon hamar tönkremegy.

Arról nem is beszélve, hogy a porszívó egy másik otthon szennyeződéseit, baktériumait szívja fel, ezeket pedig biztosan nem akarod a saját lakásodba bevinni ezáltal!

Igen, természetesen egy porzsák cserével máris sokat segíthetsz a helyzeten, de ez nem óv meg 100 százalékosan a szennyeződésektől.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba