5+1 dolog amit soha ne tegyél a mosogatógépbe – Tönkre is tehetik a gépedet

Zabolai Margit
Írta: ,

A mosogatógép nem csak időt és energiát spórol neked, de olyan tisztává is teszi az edényeidet, amilyenné kézi mosogatással nem tudnád. Ugyanakkor vannak dolgok, amiket inkább ne pakolj a mindent tisztává varázsoló konyhai nagygépbe, mert nem biztos, hogy az lesz a végeredmény, amire vágytál…

A műanyag edények többsége ugyan mosható a mosogatógépben, de nem mindegyikük!

Mielőtt beteszed a nagyitól hozott zárható edényt a gépedbe, nézd meg, hogy szerepel-e erre vonatkozóan valamilyen iránymutatás a dobozon.

Vannak műanyag edények, amelyek egyszerűen nem bírják a mosogatógép hőjét, így ezek, ha a gépet nem is teszik tönkre, de a gép könnyen tönkreteheti őket.

Még ha mosogatógépben moshatóak is, akkor is érdemes a felső polcon, a hőforrástól távolabb eső fakkokban mosogatni őket, és alacsonyabb hőfokot használni.

A fakanalak vagy fa vágódeszkák sajnos nem kimondottan viselik jól a hőt, így könnyen elrepedhetnek illetve eldeformálódhatnak a forró vizes áztatáskor, vagy a forró levegős szárításkor.

A legjobb, ha ezeket egyáltalán nem teszed a gépbe, de ha mégis, akkor alacsonyabb hőfokú programot használj, vagy már a mosogatás után, de még a szárítás elindulása előtt vedd ki őket a mosogatógépből.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján