7-napos álomotthon kihívás, hogy jobban érezd magad a négy fal között

Zabolai Margit
Írta: ,

Kétféle ember van: aki azzal tudja megőrizni az ép eszét, hogy a kanapén elterülve a fejére húzza a takarót, és úgy dönt, hogy amíg ez az egész véget nem ér, csak akkor mozdul meg, ha feltétlenül szükséges, és az, aki attól érzi jobban magát, ha úgy érzi, produktív marad. Az utóbbi típusba tartozóknak szól ez a cikk, amivel egy kis plusz motivációt nyersz, hogy rendbe rakd az otthonod, ha már úgyis olyan sok időt töltesz a négy fal között. Elvégre egy szép, rendezett lakásban sokkal jobb érzés otthon lenni!

Nincs információnk arról, hogy mi lesz az idei lomtalanítással, de valószínűleg nem mostanában lesz megtartva.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne válogathatnád át a dolgokat, és dobhatnád ki azt, aminek a szemétben a helye – amennyiben a kommunális hulladék közé helyezhető.

Ügyelj rá, hogy mindent szemetszsákban dobj ki, ezzel is csökkentve a szemétszállítással foglalkozók fertőzéskockázatát, és amit csak lehet, a szelektív hulladékba helyezz.

Válogasd át a ruhás szekrényedet is, és ha a boltba vezető útvonalon van ruhagyűjtő konténer, akkor a következő alkalommal vidd el oda a már nem használt, de még jó minőségű holmijaidat.

A kidobásra szánt tárgyakat, amiktől most nincs lehetőséged megszabadulni, gyűjtsd zsákba vagy dobozba, és egyelőre tedd félre őket, hamarosan visszatérünk hozzájuk!

Itt az ideje kirámolni a mindenes fiókot és nekiülni a dossziéknak, amikbe az elmúlt évbe az összes hivatalos papírodat bedobáltad.

Életlen ollók, régi számlák, lejárt dokumentumok vagy fölöslegessé vált papírok: nézz át mindent, válogasd szét mi hova tartozik, a fölösleget pedig vagy dobd ki a fentebb részletezett módon, vagy menjen a későbbi lomtalanításig kijelölt zsákokba, dobozokba.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv