A műanyagmentes élet első 8 lépése – Rajtunk múlik a jövőnk

Pölz Kitti
Írta: ,

Az elmúlt évek social media-, táplálkozási-és divattrendjei is igencsak jó irányt mutatnak a környezetvédelem szempontjából: a különböző online felületeink végre nemcsak politikai hírekkel és a barátaink nyaralásával szolgálnak, hanem kellő mennyiségű, tudatosságra buzdító tartalommal is; gondolj csak a vegán életmódra, a spirituális énkeresés terjeszkedésére, a mindfulnessre vagy a most -reméljük, még időben- feltűnt műanyagellenes kampányra!

Habár egyre rémisztőbb hírek látnak napvilágot a témával kapcsolatban, még mindig rajtunk múlik a jövőnk és az, hogy mennyire tiszteljük és óvjuk a természetet - fogadd meg ezt a nyolc tanácsot és kezdd el kiiktatni a műanyagot az életedből, nemcsak időszakosan, de véglegesen is!

Takaríts tudatosan Kép forrása: icarmen3/Depositphotos

Ahelyett, hogy megvennéd a teljesen feleslegesen bepalackozott termékeket, kutyulj inkább házi és egyben sokkal egészségesebb takarítószereket!

Szódabikarbóna, citrom, ecet, öko-szappan...

Annyi lehetőséged van kiváltani a rengeteg műanyaggal járó vegyszereket!

Nézz utána, hogy az adott területre, problémára mit javasolnak a környezetvédők, keverd ki házilag és élvezd a műanyagmentes és - nem utolsó sorban - egészséges, tiszta lakást!

Rengetegen elszánják magukat nap mint nap a jó ügy érdekében, a végén a nagy rohanásnak köszönhetően mégis olyan kevésbé tudatos döntéseket hoznak, mint műanyag zacskók vásárlása vagy a kicsit sem környezetbarát csomagolás leemelése a polcról...

Készülj fel ezekre a helyzetekre is!

Tárazz be egy vászon szatyrot a kocsiba (hogy sose kelljen hazafelé zacskót is venned a boltban), tárold üvegben az élelmiszereket és vásárolj a biopiacon, műanyagmentes csomagolású élelmiszereket!

Fókuszban

Egy bevált módszer, amivel nyugodtan aludhatsz a megfázás alatt

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!