A műanyagmentes élet első 8 lépése

Pölz Kitti
Írta: ,

Az elmúlt évek social media-, táplálkozási-és divattrendjei is igencsak jó irányt mutatnak a környezetvédelem szempontjából: a különböző online felületeink végre nemcsak politikai hírekkel és a barátaink nyaralásával szolgálnak, hanem kellő mennyiségű, tudatosságra buzdító tartalommal is; gondolj csak a vegán életmódra, a spirituális énkeresés terjeszkedésére, a mindfulnessre vagy a most -reméljük, még időben- feltűnt műanyagellenes kampányra!

Habár egyre rémisztőbb hírek látnak napvilágot a témával kapcsolatban, még mindig rajtunk múlik a jövőnk és az, hogy mennyire tiszteljük és óvjuk a természetet - fogadd meg ezt a nyolc tanácsot és kezdd el kiiktatni a műanyagot az életedből, nemcsak időszakosan, de véglegesen is!

Oké, a szelektív hulladékgyűjtés talán -és reméljük- már rég az életed része, de ha még nem igazán dolgoztad ki a profi megoldást, most figyelj, mert ez egy szuper és egyben filléres tipp: keress egy jó nagy papírzsacskót, és egy akkora műanyagzacskót, ami megtelítve körülbelül a papír -jelen esetben “tartályunk”- felét foglalja el; és kezdd így gyűjteni a szemetet!

A külső, papír részbe gyűjtsd az odavaló, a belső részbe pedig a műanyag hulladékot - így nem kell óriási összegeket szánnod beltéri szelektív kukára, mégis az összes műanyag a megfelelő helyre fog kerülni!

Rengetegen elszánják magukat nap mint nap a jó ügy érdekében, a végén a nagy rohanásnak köszönhetően mégis olyan kevésbé tudatos döntéseket hoznak, mint műanyag zacskók vásárlása vagy a kicsit sem környezetbarát csomagolás leemelése a polcról...

Készülj fel ezekre a helyzetekre is!

Tárazz be egy vászon szatyrot a kocsiba (hogy sose kelljen hazafelé zacskót is venned a boltban), tárold üvegben az élelmiszereket és vásárolj a biopiacon, műanyagmentes csomagolású élelmiszereket!