Mosógép tisztításra fel! 5 pofonegyszerű, filléres praktika

Boros Mariann
Írta: ,
Mosógép tisztításra fel! 5 pofonegyszerű, filléres praktika

Kép forrása: EdZbarzhyvetsky

A ruhák tisztává varázslásához és a megfelelő higiéniához elengedhetetlen, hogy időnként magát a mosógépet is alaposan kitakarítsd. Megmutatjuk, hogyan is fogj hozzá!

Az ecet mellett a mosószóda is a természetes takarítószerek közé tartozik, mely a háztartás számos területén hasznodra válhat – ne feledd azonban, hogy e két szer semlegesíti egymást.

Ha gépeden olyan lerakódások, foltok vannak, melyekkel célzottan akarod felvenni a kesztyűt, keverj el 2-3 evőkanál mosószódát langyos vízben, és ha feloldódott, körömkefével vagy egy már nem használt fogkefével  súrold át vele a kényes részeket.

Ha ez megvan, jöhet az előzőekben bemutatott 90 fokos ecetes fertőtlenítés.

Ahogy már említettük, az ecet csodákat művelhet a géppel, hiszen amellett, hogy fertőtlenítő hatású, remek vízkőoldó is egyben.

Ezt a tulajdonságát kihasználva nem csak úgy érdemes használni, hogy üres mosást indítasz el vele, hanem akár egy egész napon át hagyhatod állni a gépben, így fog igazán érvényesülni vízkőoldó hatása.

A dolgod annyi, hogy egy flakon, lehetőleg 20%-os ecettel alaposan belocsolod a gépet, majd rácsukod az ajtót, és hagyod, hogy kifejtse hatását.

Majd ezután követheted a korábbiakban bemutatott takarítási rutint.

 

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv