Mosógép tisztításra fel! 5 hatékony, filléres praktika

Boros Mariann
Írta: ,
Mosógép tisztításra fel! 5 hatékony, filléres praktika

Kép forrása: EdZbarzhyvetsky

A ruhák tisztává varázslásához és a megfelelő higiéniához elengedhetetlen, hogy időnként magát a mosógépet is alaposan kitakarítsd. Megmutatjuk, hogyan is fogj hozzá!

Havonta legalább egyszer érdemes az egész mosógépet fertőtlenítened.

Ehhez nincs feltétlen szükséged semmilyen speciális anyagra vagy vegyszerre, hiszen az ecet is tökéletesen megfelel a célnak, és használatával még a környezetet sem szennyezed.

Önts ecetet a gép dobjába és egyes rekeszeibe is, majd indíts el egy 90 fokos programot.

Ha ez lement, konyharuhával vagy szivaccsal törölgesd át a gumis részeket is, hogy minden ragyogjon.

Az ecetes tisztítás utáni első mosáskor érdemes olyan holmikat a gépbe dobnod, amelyek kevésbé kényesek – például konyharuhák vagy törölközők -, a kényesebb anyagok színét fakíthatja az esetleges ecetmaradék a gépben.

 

Ami az olcsó, mégis hatásos háztartási szereket illeti, a citromsav is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és nem csak speciális üzletekben, hanem szupermarketekben, gyógyszertárakban is kapható, az ára is kedvező.

Hatása hasonló, mint az eceté, tehát remekül tisztít, fényesít és vízkőtelenít, ugyanakkor nem kell számolnod a szúrós szaggal, a citromsav maga pedig remekül közömbösíti a kellemetlen szagokat.

Ha szeretnéd, hogy mosógéped kívülről is csillogjon-villogjon, törölgesd át citromsavas vízzel, majd papírtörlővel szívd fel a felesleges nedvességet, és géped olyan lesz, mint új korában.