Így takarítsd ki a mosógépet! 5 pofonegyszerű, filléres praktika

Boros Mariann
Írta: ,

A ruhák tisztává varázslásához és a megfelelő higiéniához elengedhetetlen, hogy időnként magát a mosógépet is alaposan kitakarítsd. Megmutatjuk, hogyan is fogj hozzá!

Havonta legalább egyszer érdemes az egész mosógépet fertőtlenítened.

Ehhez nincs feltétlen szükséged semmilyen speciális anyagra vagy vegyszerre, hiszen az ecet is tökéletesen megfelel a célnak, és használatával még a környezetet sem szennyezed.

Önts ecetet a gép dobjába és egyes rekeszeibe is, majd indíts el egy 90 fokos programot.

Ha ez lement, konyharuhával vagy szivaccsal törölgesd át a gumis részeket is, hogy minden ragyogjon.

Az ecetes tisztítás utáni első mosáskor érdemes olyan holmikat a gépbe dobnod, amelyek kevésbé kényesek – például konyharuhák vagy törölközők -, a kényesebb anyagok színét fakíthatja az esetleges ecetmaradék a gépben.

 

Rendszeres mosógéphasználóként biztosan tapasztaltad már, hogy géped mosószeradagoló-fiókján egy idő után kisebb-nagyobb lerakódások keletkeznek.

Ha ezek sötét, fekete pöttyök formájában éktelenkednek, valószínűleg gombával van dolgod, melynek kiváló táptalaja a nedves, nyirkos közeg.

Ezért amellett, hogy a mosógép takarításakor fertőtleníted ezt a részt is, érdemes minden használat után szárazra törölnöd az adagolót, így megelőzve a további lerakódásokat.

Szokd meg ezt a mozdulatot, mielőtt kiveszed a tiszta ruhát, és a következő tisztításkor sokkal könnyebb lesz a dolgod.