Te hogy pakolsz be a mosogatógépbe? Így kellene

Boros Mariann
Írta: ,

Te is legjobb barátodként gondolsz mosogatógépedre? Hidd el, nem vagy egyedül. Cikkünkből megtudhatod, hogy fűzheted vele még szorosabbra a viszonyt, hogy a legjobb élményeket tudjátok nyújtani egymásnak.

A mosogatógép bepakolását illetően általában mindenkinek megvannak a saját kis praktikái, ám egy biztos: a legjobban úgy tudsz bepakolni, ha mindig hátulról előre haladsz.

Vagyis érdemes teljesen kihúzni a tárolórekeszeket, és a legbelső, leghátsó részükön kezdeni a pakolást, így elkerülve, hogy útban legyen valami, esetleg leverj egy poharat pakolás közben.

Ha erre figyelsz, nem fognak összegabalyodni az edények egymással, és ha nem érnek össze, attól sem kell tartanod, hogy itt-ott koszosak maradnak.

A mosogatógépekben általában a felső kosár szolgál a kisebb edények, poharak, bögrék, vázák tárolására, hiszen itt sűrűbbek a rácsok, kisebb a hely.

Azért is érdemes ide pakolni a féltősebb, törékeny darabokat, mert a szűk helynek köszönhetően kisebb az esély az elmozdulásra, törésre.

A nagy tányérokat, serpenyőket, lábosokat mindig alulra tedd, ezzel segítve a víz minél egyenletesebb eloszlását, és biztosítva edényeid épségét.