Te hogy pakolsz be a mosogatógépbe? Mutatjuk hogyan kellene

Boros Mariann
Írta: ,

Te is legjobb barátodként gondolsz mosogatógépedre? Hidd el, nem vagy egyedül. Cikkünkből megtudhatod, hogy fűzheted vele még szorosabbra a viszonyt, hogy a legjobb élményeket tudjátok nyújtani egymásnak.

Akkor is érdemes öblíteni, ha valamilyen nagyon zsíros, paradicsomos, pirospaprikás tányért szeretnél betenni a gépbe, hiszen bár a tányér valószínűleg tiszta lesz, a szennyeződések bekerülhetnek az öblítővízbe, és összefoghatnak más edényeket, a műanyagokon makacs elszíneződések keletkezhetnek.

Az öblítés akkor is hasznos lehet, ha folyamatosan pakolsz a gépbe, de csak később akarod elindítani.

A tányérokon lévő ételmaradék erjedésnek, bomlásnak indulhat – pláne, ebben a nagy melegben – amitől aztán bebüdösödhet a gép.

Az öblítővíznek nem kell makulátlannak lennie, ez tényleg csak arra szolgál, hogy a szennyeződések nagyját eltávolítsa, tehát az összes edényt teheted ugyanabba a vízbe, így nem fogsz pazarolni.

A mosogatógépekben általában a felső kosár szolgál a kisebb edények, poharak, bögrék, vázák tárolására, hiszen itt sűrűbbek a rácsok, kisebb a hely.

Azért is érdemes ide pakolni a féltősebb, törékeny darabokat, mert a szűk helynek köszönhetően kisebb az esély az elmozdulásra, törésre.

A nagy tányérokat, serpenyőket, lábosokat mindig alulra tedd, ezzel segítve a víz minél egyenletesebb eloszlását, és biztosítva edényeid épségét.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!