5 hiba, amit nagyon sokan elkövetnek a mosogatásnál - Vajon te is közéjük tartozol?

Szirák Viki
Írta: ,

A mosogatás a háziasszonyok rémálma, és hacsak nincs otthon mosogatógéped, kénytelen vagy saját magad elvégezni a munkát. De tudtad, hogy akad néhány hiba, amit akár már évtizedek óta te is mindig elkövethetsz? Pláne, ha szeretnéd minél gyorsabban lezavarni, és emiatt kapkodva tisztítod el az edényeket. Most eláruljuk, melyek ezek a leggyakoribb hibák!

Hiába tűnik egyszerűbb megoldásnak egy fárasztó nap után az, hogy majd holnap, esetleg holnapután mosogass el, valójában ennek elég kellemetlen következményei lehetnek.

Valószínűleg nem kell részleteznünk, hogy ilyenkor az edényeken megjelennek a baktériumok; de azt talán nem sejtetted eddig, hogy akár négy napig is életben tudnak maradni!

Szép lassan elkezdik belepni a konyhádat, a mosogatót, akár a szivacsot is, ami miatt hasmenés, valamint kellemetlen gyomorpanaszok is jelentkezhetnek.

Arról nem is beszélve, hogy sokkal nehezebb elmosogatni, ha az étel már pár napja a tányéron van.

Megesett már veled is, hogy elővettél egy tiszta poharat a szekrényből, és azt vetted észre, hogy az üveg kissé koszosnak tűnik, és/vagy kis foltok vannak rajta?

Bármennyire is ironikusan hangzik, valószínűleg túl sok mosogatószert használtál korábban, és ez eredményezte a foltokat.

Ez ellen az a legjobb módszer, ha megpróbálsz minél kevesebbet önteni a szivacsra, máskülönben még a szappanos ízt is érezheted a pohár szélén, amikor később inni akarsz belőle.