5+1 időspórolós tipp a mindig tiszta otthonért

Sütő Gyöngyi
Írta: ,
5+1 időspórolós tipp a mindig tiszta otthonért

Ötleteket gyűjtöttünk számodra, hogy a lakásodat túlzott idő- és energiabefektetés nélkül rendben tarthasd. Reméljük, találsz majd köztük olyat, amit még nem valósítottál meg!

Rendszerezési ötletek

A gyerekszobában a kisebb méretű játékokat rakjátok dobozokba. Legyen külön helye a plüssállatoknak, a babáknak, és dobozok pl. a kisautók számára. Az iratokat, a számlákat és a borítékos leveleket is így gyűjtsd. 

Használj jegyzetfüzeteket! Írd össze a havi, heti, napi kiadásaidat, heti szinten az ebédek tervét. Így nyomon követheted, hogy mennyi pénzed van, és nem kell sok időt fordítanod a vásárlásra.
Napi rutinfeladatok

Naponta 20-30 perc elegendő a lakás rendben tartására. Ennyi idő alatt gyorsan összeszedheted a széthagyott holmikat, és eltüntetheted a szembetűnő szennyeződéseket.

Ezt besorolhatod a napi rutinfeladatok közé. 

A napi és heti tennivalókat kategorizálhatod, és kitalálhatsz egy sorrendet. A könnyű munkákat (mosogatás, felmosás, rendrakás) mindennap végezd el. Például a nap végén, vacsora után töröld tisztára a konyhaasztalt, és a konyhakövön soha ne maradjon éjszakára szennyeződés.
 
Ürítsd ki a hamutartót, vidd ki a szemetet!

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra