Mi szaglik itt? Bűzforrások a lakásban

Scheftsik Tamás
Írta: ,
Mi szaglik itt? Bűzforrások a lakásban

Előfordult már, hogy a lakásodban valami kellemetlen szagot árasztott, és te nem is tudtad elképzelni, hogy mi lehet az? Ne aggódj, a rendszeres takarítás mellett is előfordulhat ez az eset, de íme egy-két tipp, honnan jöhet az odor, és hogy hogyan szüntetheted meg.

Szemetes

A kukából áradó szagoknak elejét venni nem éppen egyszerű feladat. Mindenekelőtt nem árt, ha rendszeres időközönként ki van fertőtlenítve az egész szemetes.

Emellett jó, ha tökéletesen záródó kivitelt választunk, így amikor épp nincs nyitva, akkor nem szivárognak belőle a szagok.

Ha valami olyasmi tárolót, például konzervet dobunk ki, amiben büdös dolog volt, azt érdemes egy kicsit átöblíteni, így az esetleges szag nem lesz olyan intenzív.

Hűtő

Sajnos a hűtő sem képes a végtelenségig frissen tartani az élelmiszereket, és bizony előfordul, hogy valamiről megfeledkezünk. De az is lehet, hogy egy sajtkülönlegesség szaga lengi be a frizsidert.

Ez esetben nem árt egy jól záródó befőttesüveget használni, és abban tárolni a szagos finomságokat.

A többi kellemetlen illat ellen pedig tegyünk egy kis tálkán darált kávét a hűtőbe. Ezzel a lépéssel tökéletesen szagtalaníthatunk.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba