Ennyi mindenre felhasználhatod a mézeskalácsot – nem csak nassolnivalónak tökéletes

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Ennyi mindenre felhasználhatod a mézeskalácsot – nem csak nassolnivalónak tökéletes

A mézeskalács olyan sütemény, ami a legtöbb családban az ünneplés szerves részét képezi. Sokan együtt díszítik az aprócska finomságokat, így még inkább hagyományos a közös, konyhai tüsténkedés. Idén valami különlegességre vágysz? Akkor próbáld ki az alábbi ötletek valamelyikét, hiszen a mézeskalács messze nem csak aprósüteménynek tökéletes!

Azt talán nem is kell mondani, hogy a mézeskalácsokból csodálatos díszek készülhetnek a karácsonyfádra.

Amellett, hogy egészen egyedi és szívet melengető lesz a látvány, az egész házat belengi majd a fenyőillattal keveredő mézeskalács, amitől azonnal karácsonyi lázba kerül mindenki, aki belép hozzátok.

Gyerekekkel is jó ötlet közösen készíteni a díszeket, hiszen nekik külön öröm, ha a munkájuk eredményét a számukra olyan fontos karácsonyfán is megcsodálhatják.

A mézeskalács nem csak dekorációként kerülhet a fára, maga a mézeskalács is lehet a fa!

Nagyon egyszerű technikával kell dolgoznod, és valóban annyira könnyű az egész, hogy vétek lenne kihagyni, ha már begyúrtad a tésztát.

Csupán annyi a dolgod, hogy eltérő méretű csillagokat szaggatsz a mézeskalácsból, a szokásos módon megsütöd őket, majd úgy rétegezed cukormázzal egymásra, hogy mindegyik csillagot egy kicsit elforgatod.

Érdemes a remekművet utólag is díszíteni: a fehér cukormáz imitálhatja a havat, az apró cukrok pedig a karácsonyfadíszeket.