5+1 tanács, hogy hosszasan megőrizd ékszereid ragyogását

Fischer Anna
Írta: ,
5+1 tanács, hogy hosszasan megőrizd ékszereid ragyogását

Tavasszal egyre több ékszer kerül elő, és bizony sokról kiderül, hogy már nem ragyog az eredeti fényében. Van, amelyik ténylegesen elveszíti a fényét, vagy „csak” elszíneződik, esetleg megkarcolódik. Lássuk, mit tehetünk ezek megakadályozása ellen!

Erős vegyszerek

Az olyan erős vegyszerek, mint az otthoni tisztítószerek, vagy akár a hajfestéshez használt vegyi anyagok különösen rossz hatással lehetnek az ékszereinkre. Ezért minden takarítás előtt szabaduljunk meg ezektől, és hajfestés előtt is érdemes levenni őket – különösen a nyakláncot és a fülbevalót.

Vegyszereket lehetőleg soha ne használjunk az ékszerek tisztítására, de ha mégis, akkor törekedjünk arra, hogy minél nagyobb arányban oldjuk őket és a lehető legkevesebb ideig érintkezzenek az ékszerekkel. Használat után mindig alaposan öblítsük ki a vegyi anyagokat, hiszen idővel egy kis mennyiség is nagy károkat okozhat csillogó kedvenceinkben.

Tárolás

Hogy megóvjuk ékszereinket a karcolódástól, igyekezzünk külön tárolókban tartani őket.

A legideálisabb, ha külön kis rekeszes tartót szerzünk be nekik, esetleg egy fiókot kinevezünk észeres fióknak és abba elválasztókat teszünk, hogy ne érintkezzenek egymással.

Ha nincs ilyenünk, akkor tehetjük őket akár sima nejlonzacskókba is. Ez az ezüst esetében különösen fontos, így tovább megőrzi fényét és nem tud megkarcolódni sem.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!