Hatásos, természetes megoldások a makacs foltok ellen

Boros Mariann
Írta: ,
Hatásos, természetes megoldások a makacs foltok ellen

Ha van gyereked, biztosan te is szembesültél már vele, hogy sose volt még ekkora kihívás a mosás. Míg korábban nagy valószínűséggel legfeljebb egy-egy vörösboros folt kiszedése okozott fejtörést, gyerekkel a családban szélesedik a skála: a különböző zöldség- és gyümölcsfoltok mellett jó eséllyel minden olyan dolog, ami maszatolható – és a gyerkőc számára elérhető –, előbb-utóbb a kezében, majd a ruháján köt ki.  Cikkünkben adunk pár bevált tippet, ha fel akarod venni a kesztyűt a makacs foltokkal, és inkább a természetes megoldások híve vagy.

Napsütés

Ha az előzőekben bemutatott módszerek ellenére még mindig ott virít egy halvány folt a ruhán, akkor is van remény: a napsütés ugyanis oly sok áldásos hatása mellett a foltok ellen is jó.

Ha van lehetőséged, ezért is érdemes inkább a szabadban szárítani a ruhákat, a napfény ugyanis amellett, hogy fertőtlenítő hatású, a foltokat is halványítja – persze, érdemes figyelembe venni, hogy a ruha színét is fakíthatja, de fehér ruhák esetén tökéletes megoldás lehet.

Ecet

Az ecet a háztartás szinte minden területén bevethető, ez alól természetesen a mosás sem képez kivételt.

Ha a foltok mellett a szagokat is szeretnéd semlegesíteni a ruhákon, érdemes ecetes vízbe áztatni őket, de töményen bedörzsölve például tea-, kávé- vagy izzadságfolt ellen is hatásos.

Ugyanakkor a babaruhák öblítéséhez is kiváló – nagy előnye a bolti öblítőkkel szemben, hogy nem tartalmaz semmilyen káros anyagot, mely a ruhán lerakódva allergizálná a baba bőrét, ugyanakkor puhítja és fertőtleníti a textíliákat.

Az ecetszag elillan az öblítés során, így nem kell tartanod attól sem, hogy kellemetlen lesz a ruhák illata, de ha biztosra akarsz menni, érdemes néhány csepp tiszta illóolajat önteni az ecethez, a levendula vagy teafa (mely szintén fertőtlenítő hatású) tökéletes választás lehet.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!