Ilyen a legtöbb magyar hűtő - Mit csinálunk rosszul?

Zabolai Margit
Írta: ,

Tele van, amikor kinyitod, mégis úgy érzed, nincs itthon semmi, amit ennél, és a hűtőszekrény kitakarításakor szembesülsz vele, hogy mennyi mindent ki kell dobnod. Sajnos kevés itthon az olyan háztartás, ahol tudatosan töltik meg a hűtőszekrényeket, pedig a hibák többsége elkerülhető lenne. (X)

Ilyen a legtöbb magyar hűtő - Mit csinálunk rosszul?Nem látod át, mid van

A zsúfolásig pakolt hűtőszekrénynek a teljesítménye is romlik, mert ha a levegő nem tud keringeni, nem lesz mindenhol egyforma a hőmérséklet. De legalább ilyen rossz az is, hogy ha már alig van hely, mindent csak bezsúfolsz, egymásra vagy egymás mögé halmozol, és végül jól meg is feledkezel a polc hátsó sarkában, a tejfölös pohár mögött megbúvó salátádról.

Ezen segíthet, ha a hűtőszekrényben is rendet tartasz: kerüljenek egy helyre a húsok, egy helyre a tejtermékek, megint másik polcra a zöldségek és a gyümölcsök, így mindig tudni fogod, mit hol keress, és azt is könnyebben észreveszed, hogy valami vajon tényleg elfogyott, vagy csak elpakoltad valahová szem elől.

Túl sok mindent halmozol fel

Bevásárolni senki sem szeret, és ha minden nap mész boltba, valószínűleg összességében többet is költesz, mint ha például hetente egyszer, de a romlandó élelmiszerekből akkor sem érdemes túl nagy készleteket felhalmozni.

Gondold át, hogy ha kefírt veszel, kell-e natúr joghurt is, és biztos, hogy megéri-e egész hétre, előre megvenni a zöldséget a reggeli szendvicsedbe?

A saláta például már másnapra sem túl csábítóan néz ki, így könnyen lehet, hogy inkább valami mást eszel helyette, harmadnapra a helyzet még rosszabb lesz, negyedi nap pedig dobhatod ki a romlott zöldséget. Vegyél mindenből annyit, amit biztosan meg is fogsz enni!

Nem tudod, mit kezdesz azzal, amit megveszel

Jó dolog, ha bevásárláskor rugalmas vagy, hiszen érdemes lecsapni az idény zöldségekre és gyümölcsökre, vagy kihasználni az akciókat, de azért fontos, hogy legyen terved is azzal, amit megveszel. Sokan követik el a hibát, hogy mindent a kosarukba tesznek, ami csak megtetszik nekik, otthon pedig szembesülnek vele, hogy az alapanyagokból sehogyan sem jön ki egy jó reggeli vagy vacsora.

Mielőtt valamit megveszel, gondold végig, hogy mit fogsz készíteni belőle, el fog-e fogyni, melyik nap készíted el az ételt, és csak akkor vedd le a polcról az árut, ha már azt is tudod, hogy megenni is meg fogod.

Ilyen a legtöbb magyar hűtő - Mit csinálunk rosszul?

Túl nagy adagokat főzöl

Jó dolog, ha a vacsorából tudsz csomagolni másnapra ebédet is, de senki sem szereti három napon keresztül ugyanazt a fogást enni, ráadásul hűtőszekrény ide vagy oda, egy idő után azért érződik, hogy az ebéded már nem friss. Egy vagy két személyre főzni persze nem is olyan egyszerű dolog, ráadásul nem is mindig éri meg annyira, mint nagyobb tételben. Ha tudod, hogy rohanós napod lesz, vagy ha biztos akarsz lenni benne, hogy az ebéded tényleg el is fogy, és nem pakolgatod még napokig a maradékot, mielőtt kidobod az egészet, vegyél olyan kész ételt, ami ideális egy adagra és kellően tartalmas.

A SPAR enjoy. fogyasztásra kész salátáival és szendvicseivel például nem lesz fölösleg a hűtőszekrényben, nem kell kimaradt alapanyagokat vagy maradékot pakolgatnod, mégsem kell lemondanod arról, hogy jót és frisset egyél.

Ilyen a legtöbb magyar hűtő - Mit csinálunk rosszul?

Képek: pinterestiakovenko123/depositphotos.com

 

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!