5 szuper dolog, amire használhatod az illatos levendulaolajat

Nagy Niki
Írta: ,

Egyre több felhasználási módját fedezik fel az illóolajoknak – nem csoda, hiszen kezd előretörni a természetességre való törekvés és a mesterséges hozzávalók kizárásának igénye. Az illóolajoknak rengeteg szerepük lehet a mindennapi életünkben, persze attól is függően, hogy milyen illatról beszélünk – a levendulát például rendszerint a nyugalommal és az alvással hozzák összefüggésbe, de ennél jóval sokrétűbben is használható.

A levendulaolaj valószínűleg serkentőleg hat a hajnövekedésre, és az is elég sanszos, hogy ha használod, akkor sokkal erősebb hajszálaid lesznek.

Azért ez az óvatos megfogalmazás, mert eddig csak egereken végeztek ezzel kapcsolatban kutatásokat, azt viszont dögivel: egy 2016-os kísérlet például kimutatta, hogy az egerek szőre lényegesen gyorsabban nő, ha a bőrükbe levendulaolajat masszíroznak, más kutatás pedig azt is bizonyította, hogy erősebben és fényesebben nő az új szőr, mint a régi.

Emberekkel még nem végeztek kutatásokat, de ártani nem árthat egy kis illóolaj a fejbőrre – csak arra figyelj, hogy teljesen tisztát és adalékanyagmenteset vegyél!

Gyulladásos vagy égési sérült bőrre gyakran alkalmaznak száz százalékos, higított levendulaolajat, mert gyulladáscsökkentő hatásai vannak.

2012-ben egy klinikai fázisig eljutott kutatás is készült arról, hogy hatékony lehet ebben az esetben, de fontos, hogy nyílt sebre azért ne nagyon kenegesd.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!