Legyen fehér a fehér! Háztartási praktikák az elszíneződések ellen

Szendrey Adrienn
Írta: ,

A ragyogóan fehér ruhák, alsóneműk sajnos nem maradnak örökké vakitóan fehérek, idővel könnyen megsárgulhatnak, beszürkülhetnek. Mutatunk néhány egyszerű receptet, amellyel a fehér fehér marad, az elszíneződött darabok pedig visszanyerhetik korábbi ragyogásukat!

A makacs foltokra Kép forrása: redbookmag.com

Bizonyára veled is megtörtént már, hogy az egyik kedvenc fehér darabod pecsétes lett a legfeltűnőbb helyen. Ahelyett, hogy rögtön temetnéd a szeretett ruhádat, próbáld ki a következő keveréket!

Egy nagyobb lábosban forralj fel 2 liter vizet, majd adj hozzá 1 evőkanál sót. Vedd le a vizet a tűzről, és öntsd hozzá 3 egész citrom kifacsart levét, valamint negyed bögre mosóport, majd ebben áztasd a ruhádat legalább 40 percig.

Ha letelt az áztatási idő, jól öblítsd ki hideg vízzel a textilt, csavard ki, majd lógatva szárítsd. Ezzel a recepttel az izzadtságfoltok is könnyedén eltávolíthatóak a felsőkből.

Az elszíneződött részekre

A következő vegyszermentes praktikával az olyan elszíneződött területek fehérségét állíthatod vissza, mint a dezodortól megsárgult részek.

Ehhez csupán két könnyen beszerezhető összetevőre lesz szükséged: szódabikarbónára és citromra.

Egy evőkanál szódabikarbónát kell öntened az elszíneződésre, és egy félbe vágott citrommal jól eldörzsölni az anyagon.

Negyed órát hagyd így állni a ruhát, öblítsd ki jól langyos vízzel, majd mosd ki a szokásos programmal.