Legyél résen! Ezeket a rejtekhelyeket nézik meg először a betörők a lakásokban

Írta: ,

Sokszor még egy biztonsági záras ajtó és a kamerarendszer sem riasztja el a betörőket attól, hogy megpróbáljanak bejutni a lakásodba. Sajnos emiatt egy kicsit mindig készenlétben kell állnod, és fontos, hogy egy lépéssel előttük járj. Az alábbi cikkünkben eláruljuk, melyek azok a rejtekhelyek a lakásokban, amiket a betörők elsőként ellenőriznek; ide semmiképp se tedd az értékeidet!

1/5 A matrac alatt

A legértékesebb holmik általában a hálószobában vannak: az emberek többsége itt tartja az ékszereit, pénzét, gyógyszereket, vagyis lényegében bármit, ami fontos lehet számukra.

Régen sokan rejtették el a pénzüket a matrac alá, azt gondolva, hogy egy esetleges betörés során itt biztonságban vannak a holmik, azonban ez sajnos ma már egyáltalán nem állja meg a helyét.

Ugyanis ez szinte az első hely, amit a tolvajok ellenőriznek, így ide semmiképpen se rejts értékeket!

2/5 A hálószobai szekrényben

Hiába gondolod, hogy a ruháid között biztonságban vannak az értékeid, hiszen a zakód vagy szoknyád úgysem kell a tolvajoknak, akkor se rejts ide semmit!

Ugyanis a betörők a kabátok, zakók zsebein is mindig átszaladnak, pénzt és ékszereket keresve.

Ha mégis itt tartod a fontos dolgaidat, szakértők szerint az a legjobb megoldás, ha ezeket egy unalmas feliratú dobozba rejted (például felcímkézed babaruhák vagy iskolai tankönyvek felirattal).

És még így is figyelj oda arra, hogy a doboz legaljára tedd a cuccaidat!

3/5 A fehérneműs fiókban

Még ha a fésülködő asztalodon van is néhány ékszer, ettől függetlenül a betörők mindig ellenőrzik a fiókokat is; még abban az esetben is, ha csak zoknikat és bugyikat tárolsz bennük.

Sokan ugyanis a legértékesebb holmijaikat nem teszik szem elé, így a tolvajok automatikusan a fiókokat ellenőrzik ezek után.

Ha a biztonság kedvéért mégis itt tartanád a kedvenc nyakláncodat, a legjobb, ha egy zokniba tekered dobozostul, így ugyanis könnyen lehet, hogy átsiklanak felette.

4/5 A hűtőszekrényben

Ha azt gondolod, hogy a fagyasztó vagy a hűtő szuper rejtekhely, sajnos el kell, hogy keserítsünk: valószínűleg a betörők is így gondolják.

Noha a berendezés egész tartalmát nem fogják átkutatni, azért valószínűleg belenéznek: így ha olyan holmit látnak ott, ami látszólag nem oda való, tudni fogják, hogy rejtegetsz valamit.

A legjobb, ha esetleg egy ételhordóba, fagyis dobozba rejtesz valamit, ha feltétlenül ez a legbiztonságosabb része a lakásodnak.

5/5 A bőröndödben

Azt gondolnád, a szekrényben porosodó gurulós bőrönd nem kelti fel a betörők érdeklődését, de valójában mindig belenéznek.

Sokan ugyanis széfként használják ezeket a tárolókat, és értékes holmikat tartanak bennük, pláne a nyaralások során.

Ezért mindegy, hogy a szekrényben vagy a szoba egyik sarkában tartod a bőröndöt, inkább ne tegyél bele semmi olyat, ami kimondottan sokat érhet!