A legjobb trükkök, amikkel rendet tarthatsz a lakás 5 legkényesebb pontjain

Sütő Gyöngyi
Írta: ,
A legjobb trükkök, amikkel rendet tarthatsz a lakás 5 legkényesebb pontjain

Kép forrása: pexels

Ha rászánod magad, hogy végre rendet raksz a lakásban, tippjeink segítségedre lesznek a dolgok rendszerezésében, és abban, hogy ne legyen megint káosz.

Konyha, kamra Kép forrása: pinterest
Sokan az evőeszközös fiókot teleszórják kacattal (pl. parafadugó, befőttes gumi, dugóhúzó, csavarok). Ezek egy részének igazából szerszámosdobozban, hálószobaszekrényben lenne a helyük, vagy legalábbis rendszerezni kellene őket, szétosztani kategória szerint, és részben visszatenni ugyanoda, ha valóban a konyhában van a helyük.
 
Ha a turmixgépet, a botmixert vagy a robotgépet éppen nem használjuk, akkor ne hagyjuk elöl, hanem tegyük el a konyhaszekrénybe. A terjedelmesebb eszközöket (pl. szita, merőkanál), ha máshol nincs hely, akasszuk kampókra, amiket egy fémrúdon helyezünk el. Bútoráruházakban, barkácsboltokban lehet ilyen tárolókat kapni.
 
A kamrában levő dolgokat is érdemes dobozokban, drótkosarakban tartani. A plafonra függeszthető, többszintes kosarak kiválóan alkalmasak gyümölcsök tárolására. Ugyan a kamra nincs szem előtt a lakásban, és ha vendég érkezik, valószínűleg nem néz be oda, a takarítóeszközöket ott is lehetőleg az ajtó mögé tegyük.
Hálószoba Kép forrása: pinterest
Egy szekrény nem elég! Nézz körül, hogy hol tudnál még tárolóhelyeket kialakítani. Az éjjeliszekrény fiókjában sok kisebb dolog elfér. Egy nagy fiókokkal ellátott komódot vagy a franciaágy ágyneműtartóját is telepakolhatod.
 
A szekrény alatt és fölött, nagy dobozokban tarthatsz plédeket, vagy olyan ruhadarabokat, amiket éppen nem hordasz. Ha az ágy lábai elég hosszúak, ezért van alatta szabad hely, oda is kerülhetnek dobozok. Ha a boltban nem találsz olyan mintájú és színű dobozt, ami tetszene, akkor szuper- vagy hipermarketekből szerezhetsz fölöslegessé vált, nagy kartondobozokat, és bevonhatod tapétával, vagy díszítheted akár saját készítésű montázzsal is. 
 
A ruhaszárítót vagy a vasalódeszkát hetente néhány órára felállíthatod a hálószobában is, nem rontják nagyon az összképet, de alapvetően máshol legyen a helyük. Ha mégis a hálószobába kerülnek, akkor ügyelj arra, hogy az ágyból ne látsszanak. 
 
Ha véget ér egy szezon, azaz más évszak következik, az ideiglenesen fölöslegessé vált ruhákat hajtogasd össze és tedd el. Amit már végérvényesen kiselejtezel, add el, vagy vidd el egy használtruha-gyűjtőbe, de ne tartsd a lakásban, hogy más dolgokat tehess a helyükre.