Ház körüli legfontosabb teendők naptára – Mit, mikor, hogyan?

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Ház körüli legfontosabb teendők naptára – Mit, mikor, hogyan?

Évszakváltásokkor érdemes átgondolni a ház körüli karbantartási feladatokat. Ki kéne festeni a kis szobát? A nyílászárók megértek a cserére? És a légkondit mikor tisztíttattátok ki utoljára? Ha neked nincs még kész to-do listád, akkor szerencséd van: most összegyűjtöttük a legfontosabb teendőket évszakok szerint.

Ha egész évben alapos voltál, akkor most legalább nyugodtan hátradőlhetsz, és élvezheted a munkád gyümölcsét: ilyenkor nem sok teendővel számolhatsz. A legtöbb feladat halasztható, de legalábbis sokkal jobban jársz, ha a melegebb hónapokra időzíted őket.

Télen legfeljebb azokkal a teendőkkel kell számolnod, amikor váratlanul ütik fel a fejüket. Egyébként itt az idő a tervezgetésre, kalkulálásra! Egy forró tea mellett bátran lapozd fel a szebbnél szebb inspirációs magazinokat, gyűjtsd be a legjobb praktikákat!

Ezután próbáld ki azokat az akár három dimenzióban is működő programokat, amikkel – először csak gondolatban, de – átalakíthatod a lakásodat, kertedet! (Ilyen pl. a magyar nyelven is elérhető Sweet Home 3D.)

Nyár Kép forrása: tumblr, beckington

A nyár a legtökéletesebb évszak arra, hogy a ház körüli, és a házon belüli feladatokra is sort keríts. Mivel meleg van, gyorsan szárad a festés, nem gond, ha nyitva kell hagyni az ablakokat, vagy éppen ki kell pakolni az udvarra.

Akkor jársz a legjobban, ha a szezonra időzíted a nyílászárók cseréjét, a redőnyök szerelését, a kül- és beltéri festéseket, a szigetelést és persze a tető javítását. Itt az ideje a nagyobb volumenű kertátalakításnak, térkövezésnek és a terasz rendberakásának.

Az otthonod frissítését illetően keresve sem találnál jobb időpontot a textíliák tisztítására. Most gyorsan megszáradnak a függönyök, sötétítők, és persze a szőnyegek, kárpitok is.

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)