Ez a lakás 10 legkoszosabb pontja – Ismerős?

Szirák Viki
Írta: ,

Hacsak nem töltesz minden nap valamennyi időt takarítással, szinte biztos, hogy nincs mindig patyolattisztaság a lakásodban. Azt viszont csak kevesen tudják, egy otthonnak melyek a legkoszosabb pontjai; még annak ellenére is, ha igyekszel rendet tartani. Az alábbi 10 területre mostantól érdemes egy kicsit nagyobb figyelmet fektetni, mert ezek a legpiszkosabb részei egy háznak!

Valószínűleg hetente legalább egyszer-kétszer használod, ezért is fontos tisztán tartani a sütőt – noha tény, hogy egyszerű összekoszolni, sokszor észrevétlenül is.

Elég csak egy kicsit jobban megdönteni a tepsit, máris kifolyhat az olaj a belsejébe, vagy pizzasütésnél lecsöppenhet a sajt, és ha nem takarítod fel azonnal, a következő sütésnél még jobban beleég a felületbe.

Takarítási tipp: Keverj össze két-három kanál szódabikarbónát némi vízzel, hogy a végén pasztaszerű állagot kapj, majd ezzel dörzsöld át a sütő belsejét.

Ha megvan, pár percet várj, hadd fejtse ki hatását a keverék, végül pedig töröld le papírtörlővel.

 

Ha már a konyhában járunk, a tűzhelyről sem feledkezhetünk meg.

Ezt még egyszerűbb összekoszolni, hiszen elég csak egy kis tojást sütnöd, máris kifröccsenhet az olaj, apró foltokat hagyva maga után.

Azonban minél tovább a felületen maradnak a szennyeződések, annál nehezebb lesz letakarítani róla, arról nem is beszélve, hogy nem túl higiénikus így használni.

Takarítási tipp: Ha üvegből készült tűzhelyed van, használj ecet oldatot, hagyd rajta 10 percig, majd töröld le.

Minden más esetben jó ötlet, ha hidrogén-peroxidot keversz össze szódabikarbónával, ez a hatékony vegyület ugyanis a makacs szennyeződéseket is percek alatt feloldja.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba