Olcsó és kreatív – Így hasznosíthatod a műanyag flakonokat

Írta: ,

Gondoltad volna, hogy néhány műanyag flakon segítségével meseszép dekorációkat készíthetsz? Sőt, akár mókás játékokat és hasznos kellékeket is gyárthatsz belőlük, és nem is lesz szükséged hozzá túl sok hozzávalóra! Most mutatunk 5 szuper dolgot, amit könnyen elkészíthetsz a flakonokból!

Almás tároló dobozka Kép forrása: repeatcrafterme.com

Időnként te sem tudod hova pakolni az apróbb konyhai holmikat? Akkor ezt az egyedi, alma formájú tárolót imádni fogod!

Az elkészítéséhez csak két üres flakonra (lehetőleg 1,5 literes vagy 2 literes kiszerelésben), festékre, cipzár húzókára és persze ragasztóra lesz szükséged. Vágd le a palackok alját, majd mosd el és szárítsd meg őket alaposan. Ezután festékszóró spray-vel fesd ki a belső felületet több rétegben, de vigyázz arra, hogy a külső részére ne kerüljön belőle. Miután ez megszáradt, jöhet a ragasztó és a cipzár. A legjobb, ha ragasztópisztollyal dolgozol.

A lényeg, hogy a cipzár húzókát először az alsó felületre ragaszd rá. Ha ez megvan, jöhet a felső rész is, majd száradás után teszteld le, hogy össze tudod-e húzni a zárat. További díszítésként kartonpapírból készíthetsz rá faleveleket, és máris kész a saját, egyedi tárolód!

Malacpersely néhány perc alatt Kép forrása: ilovestyle.com

Keress egy viszonylag szélesebb műanyag flakont, és mosd ki alaposan szappanos vízzel. Miközben szárad, színes papírból készítsd el a persely mintáját: a szemeit, az orrát, és a füleit (utóbbinál a legjobb, ha keményebb papírt választasz).

Ezután ragaszd fel őket kétoldalú ragasztószalaggal, majd papírral fedd le a malacka többi testrészét, ahogy azt a képen is láthatod.

Ezt követően már csak egy vékonyabb lyukat kell vágnod a tetejére, amin keresztül bedobálhatod az érméket. És hogy stabil lábakon álljon a perselyed, ragassz négy darab cérnaorsót a talapzathoz – így biztosan nem fog legurulni az asztalról az éjszaka közepén.