Fel sem tűnik, hogy koszos! 6 tárgy, amit jóval többet kellene tisztítanod

Stumpf Bea
Írta: ,
Fel sem tűnik, hogy koszos! 6 tárgy, amit jóval többet kellene tisztítanod

Kép forrása: happilygrey.com

Ha tisztaságmániás vagy, akkor is előfordulhat, hogy van néhány olyan tárgy az otthonodban, amit sokkal kevesebbszer tisztítasz, mint kellene. Bár gyakran nem is látod, hogy piszkosak, koszosak lennének, az igazság az, hogy ha nem tisztítod őket megfelelően vagy kellő gyakorisággal, akkor csúnya meglepetések érhetnek. Lássuk mik azok, amikre mostantól jobban kell figyelned!

Sminkecsetek Kép forrása: styletoday.nl

Ugyan csak néhány percre használod őket reggelente, amikor felviszed az utolsó simításokat a sminkedre, mielőtt kilépsz az ajtón, a sminkecsetek mégis számtalan baktériumot összeszedhetnek.

Nem csak a sminket és a festéket veszik ugyanis fel sminkelés közben, hanem az esetlegesen az arcodra rakódott szennyeződéseket is.

Persze ezek a baktériumok nem csak ráragadnak az ecseteidre, hanem szaporodnak is (két hét alatt akár teljes létszámukat megduplázva), így jobban teszed, ha minden hónapban legalább egyszer szappanos vízzel alaposan kimosod őket.

Ágynemű Kép forrása: bloglovin.com

A legutolsó dolog, ami esténként az ágyba dőlve eszedbe juthat, hogy vajon mennyi szennyeződés és baktérium lehet a lepedőn vagy az ágyneműdön.

Jó jel, ha mindig zuhanyozás vagy fürdés után bújsz csak be az ágyba, de még így is megvan a veszélye annak, hogy az éjszakai izzadás vagy összebújás alkalmával olyan szennyeződések kerülnek az ágyadba, amik között nem szívesen feküdnél.

Ha érzékeny vagy allergiás vagy a porra, akkor a nem elég gyakran mosott ágyneműtől kellemetlen tüneteid is lehetnek, amit egy-egy közbeiktatott mosással könnyen elkerülhetsz.

Tipp: Annak érdekében, hogy biztosan tiszta ágyban töltsd az éjszakád, minden héten legalább egyszer cseréld az ágyneműket és a pizsamákat!

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba