Kórokozók kedvenc helye otthonunkban

Fischer Anna
Írta: ,
Kórokozók kedvenc helye otthonunkban
Lakásunk tele van kórokozókkal, amik ellen nagyon fontos védekeznünk. De hol vannak ezek? Általában egy megszokott menetrend alapján takarítunk, így mindig ugyanazokat a heyszíneket tisztítjuk meg. Könnyen lehet azonban, hogy máshol is hemzsegnek a kórokozók, amikre elsőre nem is gondolnánk.
Mosogató szivacsok
Sokszor épp arra nem gondolunk, amivel takarítunk. Pedig minden, amivel a szennyeződéseket távolítjuk el, az kiváló terep a kórokozóknak. Ezért figyeljünk oda, hogy a mosogatószivacsokat néhány naponta fertőtlenítsük ki forró víz és fertőtlenítő szer elegyében.
Fontos, hogy ne hagyjuk, hogy a szivacsok nap közben a mosogató vizében ázzanak túl sokáig használaton kívül, viszont tegyük olyan helyre őket, ahol könnyen száradnak. És természetesen cseréljük őket lehetőleg havonta. Jó, ha minden feladatra másik szivacsot használunk: külön a fürdőben, a mosogatáshoz és a súroláshoz. 
Törölközők, konyharuhákkal, törlőrongyok
Itt ugyanez a helyzet, mint a mosogatószivaccsal: mivel a takarítás, törölgetés után benne marad a szennyeződés, amit máshonnan távolítottunk el, ezért mindig rázzuk ki őket, és gyakran, a lehető legmagasabb hőfokon mossuk őket, akár fertőtlenítő szert is használjunk hozzá.