5 konyhai trükk, amit ismerned kell, ha te is szeretsz sütni

Zabolai Margit
Írta: ,
5 konyhai trükk, amit ismerned kell, ha te is szeretsz sütni

Tippjeinkkel nem csak finomabb, de mutatósabb süteményeket is készíthetsz, és véget vethetsz a tepsibe ragadt sütemények horrorjának. Kommentben mindenképpen írd meg, ha neked is van egy jó konyhai trükköd!

Kifelé a tepsiből!

A tészta csodásan feljött, az állaga is nagyszerű, illatra is ígéretes, most már csak ki kellene valahogy varázsolni a sütőformából – ez azonban nem mindig egyszerű vállalkozás.

Ha a tészta a tepsibe ragadt, fogj egy tiszta konyharuhát, tedd a mosogatóba, és lassan csorgass rá egy kancsó felforralt vizet.

Ezután óvatosan, hogy le ne forrázd a kezedet, nyomkodd ki egy kicsit a nedvességet a ruhából, majd borítsd be vele a tepsi tetejét, és hagyd így pihenni a süteményt körülbelül 5 percig.

Ekkor vedd le a konyharuhát, és egyszerűen borítsd ki a sütit a formából.

Citromlé a habkönnyű tésztáért

Nagyon sok sütemény tésztája kezdődik úgy, hogy a vajat cukorral kell kikavarni.

Aki nem tegnap sütötte az első süteményét, az tudja, hogy ezt a módszert nem éri meg csak úgy tessék-lássék elvégezni, mert minél habosabbra kavarod a vajat és a cukrot, annál könnyebb lesz a tészta állaga.

Sajnos a felolvasztott vajból és a cukorból sehogyan sem lesz habos elegy, így marad a hideg vaj, meg a komoly izommunka.

Legközelebb azonban, mielőtt hozzálátsz a keveréshez, adj egy teáskanál citromlevet a vajhoz és a citromhoz.

Sokkal könnyebb lesz összedolgozni őket, és a sütemény tésztája is sokkal lágyabb lesz.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!