Tojásfehérje és kifacsart citrom: használd fel a konyhai maradékot, hogy semmi ne vesszen kárba!

Zabolai Margit
Írta: ,

Bosszantó, amikor egy recept elkészítése közben olyasmi is a kukába kerül, ami egyébként még felhasználható lenne. Adunk néhány ötletet, hogy kevesebb élelmiszert keljen kidobnod, és pazarlás helyett akár egy gyors és könnyű édességgel lephesd meg magadat!

Tojásfehérje

Előfordul, hogy egy recept több tojássárgáját ír elő, mint fehérjét, és a maradékot néhány napig pakolgatod a hűtőben, majd csalódottan kidobod. Ne tedd! Verd inkább kemény habbá a fehérjéket ízlés szerinti cukorral és egy kevés kókuszreszelékkel, majd egy kanál segítségével tegyél kis halmokat egy sütőpapírral bélelt tepsire, és alacsony hőfokon süsd ki a habocskákat. Gyors, finom édesség lesz belőle!

Kifacsart citrom

A kifacsart citrom héját hámozd le, vágd kisebb darabokra és mérd le. Ez után önts rá éppen annyi vizet, hogy ellepje, forrald fel és öntsd le róla a folyadékot, majd ezt ismételd meg még kétszer. Végül önts hozzá annyi cukrot, amennyi a citromhéj súlya a leméréskor volt, és ismét öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Forrald fel, majd kis lángon főzd addig, amíg a cukros vízből sűrű szirup nem lesz. 

Ekkor terítsd ki a citromhéj darabkákat egy sütőpapírra, néhányszor megforgatva hagyd őket száradni egy napig és már kész is a kandírozott citromhéj, ami zárt dobozban sokáig eláll, és egészen új szintre emeli a süteményeidet!

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!