5 konyhai gép funkció, ami megkönnyíti az életed

Szendrey Adrienn
Írta: ,
5 konyhai gép funkció, ami megkönnyíti az életed

A vasárnapi családi ebédre készülsz, a konyhában teljes káosz uralkodik, a gyerek sír, mert popcornt szeretne, a férjed pedig inkább az autót rakja rendbe, mint a konyhát? A tökéletesre megálmodott süti felrepedezik, az előre elkészített, majd lefagyasztott leves nem olvad ki időben, a tejszínhab pedig valahogy megfagy a hűtőben. Íme, néhány tipp, amelyet ha segítségül hívsz, megkönnyítik és felgyorsítják a főzési és sütési folyamatokat. 

SoftCook – A tökéletes süti titka, a macaroonkészítés alapja

Tegye fel a kezét, akinek berepedezett már a bejgli vagy a zserbó teteje sütéskor! Ugye vagyunk egy páran…

Ilyen esetekre találták ki a SoftCook funkciót, aminek a lényege, hogy a ventillátort alacsony fordulatszámon működteti, megőrizve a sütőtér belső nedvességtartalmát, így ideális körülményeket teremt még a hírhedten kényes francia kisasszony, a macaroon számára is.

Automatikus kiolvasztás – Vége a találgatásoknak!

Biztosan te is jártál már úgy, hogy a mikróban szerettél volna kiolvasztani egy lefagyasztott ételt, és mire sikerült, a család fellázadt és rendelt egy pizzát. Bár a mikró csodákra sosem lesz képes, vannak már olyan eszközök, amelyek előre megmondják neked – az étel súlya alapján –, hogy előreláthatólag mennyi időt vesz igénybe a kiolvasztás. 
A kiolvasztásra szánt idő persze nem csökken, de könnyebben tudsz tervezni, így a húsleves biztosan gőzölögni fog, mikor megérkeznek a vendégek.

Dupla sütőtér – gyorsabb, energiatakarékosabb sütés

Kettő az egyben, avagy süss gyorsan, energiatakarékosan, felszabadultan. Eddig probléma volt, hogy az édességet csak a főétel megsütése után tudtad elkészíteni? Spórolj időt a dupla sütőterű sütővel.

A sütő belseje egy speciális lappal kétfelé osztható, így egyszerre kétféle ételt süthetünk - ezzel időt és energiát spórolhatunk. A kettéosztás persze még csak az egyik segítség, az igazi kuriózum, hogy külön tudjuk beállítani a sütési programot az alsó és a felső részre! 

Aquactiva tisztítás – tisztítás vegyszer nélkül!

A sütő takarítása nem tartozik a kedvelt tevékenységeink közé. Ha pedig nekiállunk – jó esetben negyedévente - kipucolni, akkor kaparjuk, vakarjuk, olykor még a zománcot is megsértjük…

A sütő tisztítása azonban könnyen és környezetbarát módon is megoldható. Az Aquactiva funkcióval örökre elfelejtheted a sikamikálást! Önts vizet a készülék aljába és indítsd el a tisztítási programot. A víz így forró gőzzé válik, amitől a szennyeződések, odaégett ételmaradékok feloldódnak, így azokat könnyebb és gyorsabb eltávolítani. Még tisztítószert sem kell használnod, egyszerűen csak töröld át a sütő belsejét!

Easy Click állítható felső kosár – a tetriszezést hagyd meg a gyereknek!

A kávéscsészék még pont beférnek, de a süteményes tányérokat már kézzel kell elmosogatni… Őszintén, hányszor jártatok már így egy nagyobb családi ebéd után? Nos, jó hír, hogy van megoldás! 

A Candy mosogatógépekben megtalálható Easy Click állítható felső kosár például gyorsan és egyszerűen a különböző méretű edényeknek megfelelő magasságba állítható, így nem kell többé „tetriszezni”, hogy minden elmosogatni kívánt edény beférjen.

Ha Ti is megkönnyítenétek saját dolgotokat a konyhába, mindenképp keressétek ezeket a funkciókat a konyhai gépekben, illetve leginkább vásárlás előtt érdemes utánanézni, hogy egy adott konyhai gép tudja-e ezeket a funkciókat. További konyhai ötletek ide kattintva találhatók.

Fókuszban

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra

Tündököljön otthonod is a legjobb formájában!