A konyhád 5 legpiszkosabb kis titka – Kerüld el az emésztőrendszeri fertőzéseket

Sándor Alexandra
Írta: ,
A konyhád 5 legpiszkosabb kis titka – Kerüld el az emésztőrendszeri fertőzéseket
Még egy tökéletesen tisztának látszó konyhában is kedvükre tenyészhetnek a kórokozók, ha nem figyelsz oda a legveszélyesebb területekre. A szabad szemmel láthatatlan élőlények túlszaporodásának pedig csúnya emésztőrendszeri fertőzés lehet a vége. Most megtudhatod, mire érdemes különösen figyelned!
A mosogató csaptelepe
Míg a tiszta víz a megfelelő higiénia kulcsa, az azt garantáló csap már nem annyira.
 
Egyfelől az előbb ismertetett fogantyú-probléma érvényes rá, hiszen ahhoz, hogy megtisztíts valamit, mindenképpen ki kell nyitnod a csapot – azzal a kézzel, amelyikkel valószínűleg a még szennyezett holmit is tartottad.
 
Másfelől pedig maga a víz is problémás lehet, mivel a klóron kívül számos más vegyi anyag is található benne. Mindig fertőtlenítsd a csaptelepet, és szereltess be vízszűrőt, ha teheted!
A hűtőszekrény fogantyúja
A nyers húson élő mikroorganizmusok szinte minden esetben megtalálhatóak ott, ahol a hűtő vagy a fagyasztó ajtaját megfogod.
 
A konyhában fennáll az úgynevezett „keresztszennyezés” veszélye: ha például a vacsorára szánt sertéshús kivétele után az evőeszközös fiókba nyúlsz, óhatatlanul növeled a fertőzésveszélyt.
 
A problémát úgy iktathatod ki, ha a napi takarítási rutin részeként fertőtleníted a gyakran érintett kilincseket, fogantyúkat – beleérve a hűtőét is.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!