A kóla 5+1 verhetetlen felhasználási módja a háztartásban

Sándor Alexandra
Írta: ,
A kóla 5+1 verhetetlen felhasználási módja a háztartásban

Akár szereted a sötét árnyalatú üdítőt, akár nem, egyvalami biztos: szinte verhetetlen alternatív segítség a takarításban. Összegyűjtöttük a leggyakoribb felhasználási területeket, amelyeket egy kis fantáziával könnyedén bővíthetsz!

Szélvédőtisztító

Könnyedén eltávolíthatod a kocsi szélvédőjére ragadt koszt és rovarokat, ha segítségül hívsz egy doboz kólát és egy nedves törlőrongyot.

Nincs más dolgod, mint véghezvinni a nyilvánvalót: önts kólát az anyagra, s egyszerűen mosd le vele az üveget!

A ragacs miatt ne aggódj: amint ráadod a gyújtást, fújsz rá egy adag mosófolyadékot, és bekapcsolod az ablaktörlőt, a probléma már meg is oldódott.  

Mivel ez a fajta öblítés kulcsfontosságú, az oldalsó ablakokon nem ajánljuk, viszont ha van hátsó ablaktörlőd, ott nyugodtan használhatod.

Rozsdátlanító

A kóla képes arra, hogy a kisebb tárgyakról eltüntesse a rozsdát, méghozzá egyetlen éjszaka alatt!

Ha például ősrégi aprópénz került hozzád, mindössze be kell dobnod egy pohár kólába lefekvés előtt, ébredés után pedig kivenni, s alaposan áttörölgetni valamivel.

A módszer természetesen bármilyen fémalapú anyaggal működik – még krómmal is!

Vannak, akik ékszerek tisztítására is ezt javasolják, mi azonban inkább maradnánk a direkt e célra készített folyadéknál.

Kivéve, persze, ha olyan bizsuról vagy csekélyebb értékű ötvözetről van szó, mely ezzel a takarékos alternatívával is megér egy próbát.

Még akkor is, ha a nagyobbacska tárgyat több literbe kell áztatni...

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!