Kipróbáltuk a gőztisztítót csempén, sütőben, vízkövön - eláruljuk, megéri-e beruházni rá

Kovács Andrea
Írta: ,
Kipróbáltuk a gőztisztítót csempén, sütőben, vízkövön - eláruljuk, megéri-e beruházni rá

Régóta tervezgetem egy gőztisztító beszerzését, de a kérdést végül a nem levehető kanapéhuzat és a macska párosítása döntötte el. Vásárlás előtt próbáltam a neten tájékozódni, de nem igazán találtam személyes tapasztalatokon alapuló beszámolót, így most hiánypótló írás következik: megvettem, hazavittem, egy csomó felületen kipróbáltam, és most elmondom, mire jutottam.

Az első próba: tűzhely

Összeszerelés után elsőként a tűzhelyen és a sütőn próbáltam ki a gőztisztítót. Az eredmény nálam tízből tíz pontot kapott, a kefével is ellátott fejjel tényleg minimális súrolással töröltem le olyan zsírfoltokat, amiket máskor percekig suvickolok.

A kis fúvófejjel sikerült bejuttatnom a gőzt a sütő ajtaja és a fogantyúja közé, ahol gyakorlatilag lehetetlen takarítani, mert semmi nem fér be. A gőz hatására egy pillanat alatt kifolyt a lerakódott zsír, amit aztán már egyszerűen csak letöröltem, és ugyanez volt a sütővel is.

Az első próbát a gőztisztító akadály nélkül vette, még felül is múlta az elvárásaimat.

Harmadik próba: vízkő

A vízkő kérdésben kicsit szkeptikus voltam. Több helyen is azt olvastam a neten, hogy működik, de nehéz volt elképzelnem, hogy a vízkövet, ami ugye vízből van, én majd gőzzel tüntetem el, ami ugye szintén vízből van.

A kád oldalán pettyező foltokkal, illetve a sárgás elszíneződésekkel tényleg egyáltalán semmit nem is csinált a forró gőz, bármelyik fejjel is próbálkoztam.

A csap alatt azonban egy rossz tömítés miatt egy folton egészen vastag vízkőréteg volt, amit már nagyon régen nem tudtam levakarni semmivel. Meglepetésemre ezt a gőztisztító azonnal lekapta, valószínűleg azért, mert itt volt mi alá behatolni a gőznek.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?