Kipróbáltam a gőztisztítót csempén, sütőben, vízkövön – Ezt tapasztaltam

Zabolai Margit
Írta: ,
Kipróbáltam a gőztisztítót csempén, sütőben, vízkövön – Ezt tapasztaltam

Régóta tervezgetem egy gőztisztító beszerzését, de a kérdést végül a nem levehető kanapéhuzat és a macska párosítása döntötte el. Vásárlás előtt próbáltam a neten tájékozódni, de nem igazán találtam személyes tapasztalatokon alapuló beszámolót, így most hiánypótló írás következik: megvettem, hazavittem, egy csomó felületen kipróbáltam, és most elmondom, mire jutottam.

Technikai részletek

Mivel nem volt összehasonlítási alapom, ezért vásárláskor most nem annyira a műszaki szempontok, mint az ár volt a döntő szempont.

Végül egy internetes áruházból választottam gőztisztítót, valamivel kevesebb, mint 10 ezer forintért.

A gép 1200 W-tal működik, a tartálya aránylag kicsi, nagyjából másfél-két deciliter vizet lehet bele tölteni, de ez nem is baj, mert olyan 40-50 perc fújkálásig ez kitart, és maga a gép is még viszonylag könnyen megtartható akár fél kézzel is.

A tisztítóhoz különböző fejeket adtak, ez viszont szerintem mindenkinél legyen majd szempont: a kefés henger nélkül mit sem érne az egész, és a kis, nehezen hozzáférhető helyek tisztítására mellékelt fújóka is nagyon hasznos.

Megéri-e?

Kizárólag a szövettisztítás miatt szerintem nem éri meg gőztisztítót vásárolni, mert bár az eredmény nem rossz, azért nem is elégít ki minden igényt.

A vízkővel szintén nem tudott maradéktalanul elbánni, és mivel szerintem a cseppszerű lerakódás azért jóval gyakoribb, mint a vastag vízkőréteg, szerintem az ilyen esetekre sem éri meg gőztisztítót tartani.

A konyhában nyújtott teljesítményéért, és azért, mert vegyszer nélkül fertőtlenít, mégis úgy gondolom, megéri befektetni egy gőztisztítóba, főleg, ha szeretünk sütni-főzni. A próbanap után, ha visszamehetnék az időbe, én ismét megvenném a gőztisztítómat.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv