5 tipp a legkisebb otthonokhoz, ami megkönnyíti a rendrakást és takarítást

Szőke Angéla
Írta: ,

Én már nagyon sok kis lakásban éltem életemben, sőt, most is egy garzonban lakom. Ráadásul kicsit tisztaságmániás vagyok, és kényszeresen rendszerető is, pedig ez egy apró otthonban kihívás, pláne ha az ember a párjával él. Az én személyes, első számú szabályom az, hogy mindennek legyen helye. Ne tegyünk le semmit csak úgy valahova, hogy „majd eltesszük később”. Ha pedig nem találtunk neki helyet, gondolkodjunk el rajta, hogy valóban szükségünk van-e az adott tárgyra, és amennyiben nem, szabaduljunk meg tőle. Ezen kívül íme pár tipp, én hogyan tartom rendben a kis lakásom.

Több pici otthon és még több költözés után rájöttem, hogy elsősorban nem is a helyhiány a legnagyobb probléma, hanem az, hogy túl sok holmim van, egészen pontosan rengeteg ruhám.

Minden nő szeret öltözködni, de be kellett látnom, hogy mindig ugyanazokat a kedvenc ruhadarabjaimat hordom, a ruhatáram nagy részétől pedig pusztán nosztalgikus elfogultságból nem válok meg.

A sokadik költözés óta minden évben selejtezek és minden évben legalább egy szatyornyi holmit kiselejtezek, így a szekrényem sosincs túltömve ruhákkal.

Egy egyszobás lakásban nem ritka, hogy egyetlen helyiség kénytelen irodaként, hálószobaként, ebédlőként és nappaliként is működni. Ez nálam sincs másképp, de igyekszem felosztani a teret funkciók szerint.

Az íróasztalomon például sosem hagyok tányért és a laptopomat sem helyezem soha az ebédlőasztalra.

Munka, étkezés, baráti látogatás, minden tevékenység után egyből elpakolok, minden asztalt, minden felszínt üressé és tisztává varázsolok, így igyekszem mindig rendezett összképet fenntartani.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba