Kezdő háziasszony vagy? Így egyszerűsítheted a rád háruló feladatokat

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Ha most vágtál bele a nagybetűs önállóságba, akkor bizony megrémiszthet, mennyi feladat hárul rád. Mindent neked kell megcsinálnod, ami idáig valószínűleg anyukádra hárult – igen, még azokat is, amiknek a létezése eddig fel sem tűnt. De hogyan lásd át a káoszt?

Enni muszáj Kép forrása: tumblr, dailymonica.

Az egyik legnehezebb része az önállósodásnak az étkezést érinti, hiszen ha nem főzöl, akkor nem vár a hűtőben megmelegítésre váró, isteni vacsora.

Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy sokan úgy repülnek ki a családi fészekből, hogy fogalmuk sincs a konyhai teendőkről – nos, ilyenkor valóban nem lesz túl egyszerű a dolgod. De mit is tehetsz?

A túlélés érdekében, egy darabig csomagolj magadnak otthonról pár dolgot: anyukád biztosan szívesen megtámogatja a kezdeti lépéseket. Ha ez nem megoldható, társulj össze egy barátnőddel, ketten már csak össze tudtok hozni valamit a konyhában, és közösen időt, pénzt spórolhattok.

Bár rémisztőnek tűnik, a főzés nem nehéz, ha pedig nagyon balul sül el, még mindig ott a pizzéria telefonszáma és a jól bevált melegszendvics.

Tipp: Süss csirkemellet, vagy főzz tésztás ételeket! Ezekkel a legnehezebb melléfogni. 

Helló, mosógép! Kép forrása: bloglovin.com

A második nagy mumus lehet a mosógép, de legalábbis annak kiagyalása, hogy mindig legyen legalább egy szett a gardróbodban, amit fel tudsz venni. A szennyestartó ugyanis könnyen megtelik, de ennél jóval nehezebben kerülnek bele a tiszta, élére vasalt ruhák a szekrényedbe.

Szerencsére a megoldás nem túl bonyolult!

A frissítésre váró ruháidat csoportosítsd (fekete, fehér, színes), majd alacsony hőfokon, külön-külön mosd át őket. Ezek a félórás, 30 fokos gyorsprogramok. Csak akkor tekerd feljebb a gépet, ha a mosnivaló bírja, és foltosak a ruháid, egyébként felesleges.

Fontos, hogy gyorsan teregess, hiszen így kevesebbet kell majd vasalnod – ez különösen igaz, ha a szárításhoz is használsz fogast, illetve gondosan kisimítod a felsőket.

Tipp: Használd a mosógép időzítőjét, így mire hazaérsz, már készen vár a reggel bekészített mosás, és rögtön teregethetsz is!