Kéthetes terv, amivel az egész lakást kitakaríthatod – kezdd rendezetten az új évet!

Zabolai Margit
Írta: ,

Bármi legyen is az újévi fogadalmad, egy rendezett, tiszta, átlátható lakásban sokkal könnyebb lesz betartani, hiszen a környezeted nem csak a kedvedre, a motiváltságodra is nagy hatással van. Ha egyszerre ugrasz neki az egész otthon kitakarításának, akkor viszont gyorsan szembesülhetsz az idei első komolyabb kudarcoddal is – ellenben, ha követed ezt a tervet, két hét alatt összekaphatod az egész lakást is!

Első nap – Láss neki a konyhának!

Tudjuk, hogy nagy falat, de akár még az egészséges életmóddal vagy egészségesebb étkezéssel, sőt spórolással kapcsolatos fogadalmaidat is elősegítheti, ha pontosan tudod, mi van a konyhádban. Pakolj ki a szekrényekből, töröld le a polcokat, válogasd át a már lejárt szavatosságú ételeket és pakolj vissza mindent úgy, hogy átlátható legyen.

Második nap – Konyhai mumusok

Nincs belőlük sok, cserébe igazi nem-szeretem feladatok. Vegyél egy nagy levegőt, és ess túl rajtuk! Takarítsd ki a hűtőt, dobáld ki a lejárt élelmiszereket, tisztítsd meg a főzőlapot és a sütőt, vedd ki a rácsot és sikáld le alaposan azt is, aztán takarítsd ki a mikrót. Ha előtte felforralsz benne egy kevés citromos vizet, sokkal könnyebb lesz leszedni a zsíros foltokat! Végül vidd le a szemetet és takarítsd ki a kuka belsejét is.

Harmadik nap – Fejezd be a konyhát!

Most, hogy a belső részeket megtakarítottad és rendszerezted, jöhetnek a látható részek! Pakolj el a konyhapultról, mosd le a csempét, töröld le a pultot, az étkezőasztalt és a székeket, és tedd be mosni a konyharuhákat, terítőket, függönyöket. Végezetül alaposan sikáld ki a mosogatót is.

Kéthetes terv, amivel az egész lakást kitakaríthatod – kezdd rendezetten az új évet!

Kép: epstock/depositphotos.com

Negyedik nap – Láss neki a fürdőszobának!

Kezdd a rendszerezéssel: pakolj ki mindent a szekrényekből, nézd át a sminkkészletedet, dobd ki azt, aminek már lejárt a szavatossága vagy kiürült. Mosd le a csempét az egész fürdőben!

Ötödik nap – Fejezd be a fürdőszobát!

Takarítsd ki a kádat, a mosdókagylót és a vécécsészét. Ha szükséges, indíts el egy üres programot a mosógépen, hogy azt is áttisztítsd, de a mosószer-adagolót és a szűrőt mindenképpen vedd ki, és takarítsd le.

Hatodik nap – Rendezd el a nappaliban lévő szekrényeket!

Töröld le a port a könyvekről is, rendezd el a kallódó papírokat, törölgesd meg a képkereteket, vedd le az apró dísztárgyakat, tisztítsd meg azokat is és mindent úgy pakolj vissza, hogy a szekrények rendezettek legyenek.

Hetedik nap – Takarítsd ki a nappalit!

Gőzöld át vagy porszívózd ki a bútorokat, mosd ki a függönyöket, díszpárna-huzatokat, takarókat, töröld le a port a csillárról és a többi bútorról.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv