Készülj fel a hidegre - 7 tárolási trükk, hogy hónapokig elálljanak a zöldségek és gyümölcsök

Balatoni Dóra
Írta: ,
Készülj fel a hidegre - 7 tárolási trükk, hogy hónapokig elálljanak a zöldségek és gyümölcsök

Kép forrása: blackwhitevivid.com

Itt az ősz és pikk-pakk a tél is megérkezik hamarosan, ezért érdemes időben felkészülni rá. Töltsük fel szervezetünket minél több vitaminnal, hogy megerősíthessük az immunrendszerünket. Télen viszonylag nehéz hozzájutni a zöldségekhez, gyümölcsökhöz, de szerencsére vannak olyanok, amelyek akár hónapokig is elállnak a kamránkban, pincénkben, ha megfelelő körülmények között tároljuk őket. Mutatjuk, mire kell ügyelned!

Az alma szerencsére sokáig, akár több hónapig is eláll, kiváló vitaminforrás a téli hónapokban. Nem mindegy azonban, hol és milyen körülmények között tároljuk.

Ha ugyanis nem megfelelően bánunk vele, akkor sokkal hamarabb megérik és megromlik. Válasszunk neki egy hűvös helyet, ahol 0-3 fok körüli a hőmérséklet.

Mosatlanul tegyük el őket egy ládába vagy kosárba, és érdemes hetente egyesével átforgatni őket. Ha valamelyik véletlenül megromlott, vegyük ki a többi közül, nehogy baj érje a többit is.

Hagyma Kép forrása: flickr.com

A hagyma szintén sokáig tárolható, ugyanakkor nagyon óvatosan kell vele bánni. Első lépésben arra kell ügyelnünk, hogy csak hibátlan, sérülésmentes hagymát tároljuk.

Ha észrevesszük, hogy valamelyikről hiányzik a külső burok vagy van rajta sérülés, azokat tegyük félre és először azokat használjuk fel.

Érdemes 0 fokon tárolni őket, ha ugyanis melegebb a levegő, hamar kihajt, ha pedig hidegebb van, akkor megfagy.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató